KCK kapsamında 605 kişi tutuklu

İçişleri Bakanlığı, KCK operasyonları kapsamında bugün itibariyle 605 kişinin tutuklu olduğunu bildirdi.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 16:20
Abone Ol google-news

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği'nin 2011 Türkiye İlerleme Raporunda, son dönemlerde Türkiye'de yürütülen ve kamuoyunda KCK operasyonları olarak adlandırılan işlemlerde tutukluluk sayıları ile ilgili "abartılı" rakamlara yer verildiğinin görüldüğünü bildirildi. İlerleme raporunda, KCK terör örgütü hakkında belirtilen rakamlar ve değerlendirmelerin gerçeklerle örtüşmediği kaydedilen açıklamada, "KCK terör örgütü soruşturması kapsamında tutuklu sayısı, İlerleme Raporunda belirtildiği üzere 2 bin civarında olmayıp, bugün itibariyle 605'tir" denildi.

Ayrıca, ilerleme raporunda, tutuklamaların siyasetçi, yerel düzeyde seçilmiş temsilciler ve insan hakları aktivistlerine yönelik olduğunun ifade edildiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:
"Yapılan operasyonlarda tutuklanan kişiler, siyasetçi, insan hakları aktivisti veya yerel temsilci oldukları için değil, KCK terör örgütü üyeliği nedeniyle aktif yargı makamları tarafından tutuklanmışlardır.
KCK terör örgütü, özellikle Güneydoğu Anadolu bölgemizde yaşayan vatandaşlarımız üzerinde her türlü baskı, yıldırma ve şiddet uygulamakta ve talimatlarını yerine getirmeyen vatandaşlarımızı da sözde yargılayarak cezalandırmaktadır.
Operasyonlar, adı geçen terör örgütünün şehirlerde işyeri ve araç kundaklama, molotof atma gibi eylemler gerçekleştirerek, insanlarımızın yaşam hakkı ve özgür iradeleri üzerine tehdit ve şiddet uygulama teşebbüs ve eylemlerini ortadan kaldırmak amacıyla ve ilgili mevzuat gereğince yapılmaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler