KCK tahliyeleri gerçekleşti

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nin üst yapılanması olduğu iddia edilen KCK'ye ilişkin görülen davada tahliye kararının ardından aralarında 6 eski belediye başkanının da bulunduğu 10 kişi Diyarbakır'daki cezaevlerinden çıktı.

Yayınlanma: 19.02.2013 - 08:01
Abone Ol google-news

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada, haklarında tahliye kararı verilen Yenişehir eski Belediye Başkanı Fırat Anlı, Şırnak eski Belediye Başkanı Ahmet Ertak, Hakkari eski Belediye Başkanı Kazım Kurt, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Kızıltepe eski Belediye Başkanı Ferhan Türk ile Arslan Özdemir, Hasan Üner, Takibe Turgay ve Fadile Bayram, sabah saatlerinde Diyarbakır D Tipi ve E Tipi cezaevlerinden çıktı.

D Tipi Cezaevi'nden tahliye edilenler, aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in bulunduğu bir grup tarafından karşılandı.

Fırat Anlı, burada yaptığı açıklamada, 4 yılı aşkındır arkadaşlarıyla cezaevinde olduklarını ve sıkıntılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, ''Bizler için kişisel ödenen bedellerin pek fazla bir anlamı yok. Önemli onlan bu bedellerin daha iyi bir yaşam zemini oluşturmasıdır. Halen çok sayıda arkadaşımız cezaevinde tutulmaya devam ediyor. Bu sürdükçe kendimizi özgür hissetmeyeceğiz. Gelişme aşamasında olan sürecin daha ileri bir noktaya gitmesi için hep birlikte el ele omuz omuza vereceğiz. Bunun sorumluluğuyla bundan sonraki yaşamımıza devam edeceğiz'' dedi.

Baydemir ise mesai arkadaşlarını karşılamanın heyecanı ve hüznünü birlikte yaşadıklarını belirterek, ''Bu sevinci yaşıyoruz, ama binlerce arkadaşımız hemen arkamızdaki mekanda tutulmaya devam ediyor. Diğer arkadaşlarımız da ailelerine, özgürlüklerine kavuşmuş olurlar ve bu ülkede hukuksuzluk yerini hukukun üstünlüğüne, çatışma yerini kalıcı ve onurlu barışa bırakır'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler