KDV desteği bitmemeli

Mobilya Dekorasyon Sanayicileri ve İşadamları Derneğin Başkanı Mustafa Yedikardeş, sektörün toparlanması için KDV desteğinin devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Yayınlanma: 29.08.2009 - 11:36
Abone Ol google-news

Mustafa Yedikardeş," dünyayı saran ekonomik krizin ardından, iç pazarda büyük durgunluk içine giren mobilya sektöründe uygulanan yüzde 18'lik KDV'nin yüzde 8'e düşürülmesinin, sektörün stoklarını azalttı" dedi.

Sektörün henüz kendini toparlayamadığını, o nedenle eylül ayında sona erecek KDV indiriminin bir müddet daha devam ettirilmesinin çok yerinde olacağını ifade eden Yedikardeş, ''Stoklarımız ancak eriyebildi. Sektörün toparlanması için KDV desteği devam etmelidir'' dedi.

Yedikardeş, indirimin 3 aylık bir uzatmayla 6 aydır uygulandığını, ancak krizin ağır şartlarından ve Ramazan ayının da yaz ayına denk gelmesinden dolayı sektörlerine doping etkisi yaratan uygulamanın sürdürülmesini istedi.

Yaşanan krizin etkisinin herkes tarafından bilindiğini ifade eden Yedikardeş, piyasayı daraltmak yerine KDV'deki indirim uygulamasını bir müddet daha devam ettirmenin sektöre nefes aldıracağını belirtti.

Yedikardeş, son bir iki aydır piyasalarda canlanma ve toparlanmanın yaşandığını, ancak araya Ramazan ayının girmesiyle bazı sektörlerde bir duraksamanın olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:''Mobilya sektörü de bunlardan biridir. Sektörümüz en çok yaz aylarında ve düğün sezonlarında hareketlilik kazanmakta. Sektöre verilen 6 aylık KDV desteği ile ağır kriz şartlarından dolayı zorunlu olarak işten çıkarılan işçilerin büyük bölümü yeniden işine kavuştu. Sektörümüzde toparlanma sürecine girdi. Toparlanmanın daha hızlı ve kalıcı olabilmesi için desteğin sürmesi yerinde olacaktır. Bunun yanı sıra hızla düşen konut faiz oranları nedeniyle inşaat sektöründe de satışların artması beklenmektedir. Konut satışlarındaki artış mobilya sektörüne de hareket getireceğini umuyoruz.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler