Keman sanatçısı Burcu Göker New York'da konser verecek

''Kemanın Yeni Divası'' olarak nitelendirilen Türk keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile New York'ta bulunan ve dünyanın en prestijli konser salonu olan Carnegie Hall'de konser verecek.

Yayınlanma: 20.04.2011 - 08:58
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Florida State University tarafından Eylül ayında Amerika'da düzenlenen yarışma sonucu seçilen keman sanatçısı Burcu Göker, Amerikalı piyanist Eric Jenkins ile Carnegie Hall'de seyirci karşısına çıkacak.

Göker ve Jenkins, 2 Mayıs'ta gerçekleştirecekleri konserde, ünlü bestecilerin keman ve piyano için bestelenmiş yapıtlarından oluşan, sürpriz bir repertuarla klasik müzikseverlere ulaşacak.

Carnegie Hall'deki konserin hemen ardından Türkiye'ye gelecek olan ikili, 9 Mayıs'tan itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığının himayesinde 5 il ve Girne'yi kapsayan geniş bir turneye çıkarak ülkemizdeki klasik müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Paris'teki Paul Dukas Konservatuarı'ndan 1999'da birincilikle mezun olan Burcu Göker, 2003'te tam burslu olarak girdiği Lawrence University'den ''Magna cum Laude'' derecesiyle mezun oldu.

Eleştirmenlerce ''Kemanın Yeni Divası'' olarak nitelendirilen Göker, klasik müzik dünyasında elde ettiği üstün başarıların gururunu bir Türk sanatçısı olarak daha fazla yaşadığını ifade ediyor. Göker, başarısının ardında disiplinli çalışma ve titiz araştırma yapmasının yanı sıra, doğup büyüdüğü Türkiye coğrafyasının yattığını belirtiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler