Kene can almaya devam ediyor

Keneden ölenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Son olarak Erzurum'da ve Kayseri'de tedavi altında olan iki kişi hayatını kaybetti.

Kene can almaya devam ediyor
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.07.2009 - 11:02

Erzurum'da Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 1 kişi öldü. Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı bir köyde kene ısırması sonucu fenalaşan B.S. (55), 13 Temmuz'da Atatürk Üniversitesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. KKKA hastalığına yakalandığı belirlenen B.S. kurtarılamadı.

 

Tedavi gören kişi hayatını kaybetti

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevhernesibe Hastanesi'nde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle tedavi gören bir kadın öldü. Hastanın babası ile hastaya müdahale sırasında parmağına iğne batan ve yüzüne kan sıçrayan 2 sağlık personeli de tedavi altına alındı.

ERÜ Hastaneler Başhekim Vekili Prof. Dr. Kudret Doğru, düzenlediği basın toplantısında, Sabiha O'nun (32), 17 Temmuz Cuma günü Adana'nın Tufanbeyli ilçesinden Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle hastanelerine getirildiğini söyledi.

Hastaya gerekli koruyucu önemler alınarak müdahale edildiğini ifade eden Prof. Dr. Doğru, ancak hastada kullanılan iğnenin bir sağlık personelinin parmağına battığını, bir diğer sağlık personelinin yüzüne de kan sıçradığını belirtti.

Prof. Dr. Doğru, durumu ağır olan Sabiha O'nun acil servisteki ilk müdahalesinin ardından Dahiliye Yoğun Bakım Ünitesine yatırıldığını, 18 Temmuz Cumartesi günü saat 01.15'te yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Hastalık bulaşma riski taşıyan biri doktor 2 sağlık personelinin de Enfeksiyon Kontrol Kurulu tarafından takibe alındığını ve anında tıbbi tedaviye başlandığını belirten Prof. Dr. Doğru, şöyle devam etti:
''Personelimizin ayaktan takip ve tedavileri devam etmektedir. Kendilerine izin verdik, şu an dinleniyorlar. Her iki personelimiz de bulaşıcı özellikle de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı konusunda gerekli korunma eğitimlerini almış profesyonel çalışanlarımızdır. Zaten bu konuda hastanemiz gerekli eğitim toplantılarını sıkça tekrarlamaktadır. Bulaşıcı hastalıklara müdahale eden tüm sağlık personeli her zaman hastalık bulaşma riskiyle karşı karşıyadır. Bu konuda yapılacak eğitimler ve alınacak önlemlerle ancak riskler azaltılabilecektir.''

Prof. Dr. Doğru, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığını yayan kenelerin, Tufanbeyli bölgesine hayvan transferi ile geldiğini düşündüklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler