KESK davasında adli kontrol kaldırıldı

KESK ve bağlı sendikaların 72 üye ve yöneticisinin, "PKK/KCK terör örgütüne üye oldukları" iddiasıyla yargılanmalarına devam edildi.

Yayınlanma: 08.07.2013 - 17:29
Abone Ol google-news

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile daha önceki duruşmada savunmalarını yapmayan sanıklar ve avukatları katıldı. KESK Genel Merkez üyesi sanık Bülent Kaya, savunmasında, davanın siyasi olduğunu, emekçilerin, demokratik ve legal faaliyetlerini kapsadığını söyledi.

Bir sendikacı olarak, mitinglere ve basın açıklamalarına katılmasının işinin gereği olduğunu ifade eden Kaya, yaptıkları toplantıların "yasadışı" gösterildiğini belirtti.

İddianamede, yasadışı örgüt üyesi olarak gösterildiğini savunan Kaya, "Suçlamaları kabul etmiyorum. Katıldığım toplantılar yasaldır. Sendikal çalışmalarımızın ve etkinliklerimizin suç olarak gösterilmesi büyük haksızlık. Beraatımı istiyorum" dedi.

 

Kürtçe savunma

Savunmalarını Türkçe yapan sanıklar beraatlerini isterken, bazı sanıklar Kürtçe savunma yapma talebinde bulundu.

Sanık avukatlarından Öztürk Türkdoğan, hazır ettikleri tercümanlar aracılığıyla Kürtçe savunmaların alınmasını talep etti.

Türkdoğan'ın talebini kabul eden mahkeme, iki tercüman aracılığıyla sanıkların savunmalarını aldı. Kürtçe savunma yapan sanıklar da suçlamaları reddederek, beraat talebinde bulundu.

Sanık avukatları da 6 sanık hakkında uygulanan adli kontrol kararının kaldırılmasını istedi.
Verilen aranın ardından Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal kararı açıkladı. Mehmet Sıddık Akın, Hanım Koçyiğit, Sibel Anıl, Erdal Yılmaz, Hasan Ölgün ve Veysel Özhekti hakkındaki adli kontrol kararını kaldıran mahkeme, savunması alınmayan sanıkların, gelecek celse hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

 

Duruşma öncesi basın açıklaması

Öte yandan, duruşma öncesinde Ankara Adliyesi önünde toplanan KESK üyeleri adına basın açıklaması yapan KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, üyeleri hakkında yapılan yargılamayı eleştirerek, "KESK bu tarihe kadar hiçbir baskıya boyun eğmedi, teslim olmadı, olmayacak. Bugünkü duruşmada, arkadaşlarımız savunmalarını verecekler ve biliyoruz ki bu davanın sonucunda da herhangi hukuki bir sonuç çıkmayacak" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler