Kılıçdaroğlu: “Müslümanlık harama ortak olmak değildir”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Ethem Mahçupyan’ın “İslami kesimin yarısı yolsuzluğun farkında” sözlerini değerlendirdi.

Yayınlanma: 17.11.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

AKP’li seçmenen seslenen Kılıçdaroğlu, “Bu İslami hareket sözünde kastedilen halkımıza şunu soruyorum. Bu hakkı yiyenlere niye oy verdiniz, niye sahip çıktınız. Çıkın bunu söyleyin. Müslümanlık harama ortak olmak değildir. İslam yolsuzluk dini değildir” diye konuştu.

CHP, “Geleceği birlikte kuruyoruz” isimli bölge toplantısını Eskişehir’deki Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar, Kütahya, Bilecik, Bursa, Eskişehir il teşkilatlarından partililer katıldı. Kılıçdaroğlu toplantının basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, CHP’nin temel felsefesinin, halka hesap vermek olduğunu belirterek, “Halkına hesap vermek nedir? Çünkü iktidar sahipleri halktan topladıkları vergileri harcarlar. Vergileri topluyorlarsa asli unsur olan halka hesap vermek zorundadırlar. 77 milyon halka buradan sesleniyorum; sizi 12 yıldır yönetenlerin hesap verdiğini gördünüz mü? Görmediyseniz işte şimdi görün. Demokrasi halkın vergisinin hesabını vermekle olur. 17 ve 25 Aralık yolsuzluk olaylarını unutmayacağız” şeklinde konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanı Ethem Mahçupyan’ın gazetelere konu olan açıklamasını da toplantıda gündeme getiren Kılıçdaroğlu, “Bugün gazetelerde var. ‘İslami kesimin yarısı yolsuzluğun farkında’ diye açıklama yapmış. Biz sizin inançlarınıza saygı gösterdik ve bundan sonra da göstereceğiz. Ama benim anlamadığım bir soru var. Çocukluğumdan beri kul hakkı yemenin en büyük günah olduğunu, kul hakkı yiyenin toplumdan dışlanması gerektiğini anlattılar hep. Şimdi sorum şu; Bu İslami hareket sözünde kastedilen halkımıza şunu soruyorum. Bu hakkı yiyenlere niye oy verdiniz, niye sahip çıktınız. Çıkın bunu söyleyin. Bakın bizler hesap vereceğiz. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Yolsuzluk yapmayacağız, haksızlık, adaletsizlik yapmayacağız. Her kuruşu halk için harcayacağız, hesabını vereceğiz” dedi.



Kurye paraları kime götürdü

Kılıçdaroğlu 17 Aralık soruşturmasının kilit ismi Rıza Zarrab’ın kuryesinin 17 ve 25 aralık soruşturmalarına konu olan konuşmalarının altını da çizerek, şunları söyledi: “Kurye ‘Ankara’ya çok para harcadık, gönderdik’ diyor. Şimdi 17 ve 25 Aralık yolsuzluk dosyasını kapatan yandaş AKP savcısına soruyorum. Ankara’ya çok para taşıdığın söyleyen kişi, bu paraları kime, niye ve ne için taşıdı. Sen kapatsan da biz bu dosyası kapatmayacağız. Senin çocukların, senin adını anmayacak, utanacaklar. Çünkü, çocukların ‘babam yolsuzluğu örttü’ diyecekler. Atanacaksın, çocuklarına en ağır miras olarak bunu bırakacaksın. O paralarla kimler beslendi, kime verildi? AKP’ye oy verenlere sesleniyorum. Bakın Davutoğlu’nun danışmanı bile ‘İslami kesim yolsuzlukların farkında’ diyor. Müslümanlık harama ortak olmak değildir. İslam yolsuzluk dini değildir.”



Oy kullanırken vatandaş kendine soru sormalı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, yurttaşın oy kullanırken kendisine soru sorması gerektiğini belirterek, “Sen oy kullanırken şu soruyu kendine sormalısın? Biz yeni şeyler yapmalıyız, demokrasiyi geliştirmeliyiz. Çocuklarımıza, geleceğimize ve dünyaya sorumluğumuz var. Bunları yapabilirsek büyük başarıya imza atmış oluruz” diye konuştu. “Demokrasiyi içselleştirmeyenler, toplumu kandırmak, aldatmak için üç alanı kullanırlar” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Bunlar, Etnik kimlik üzerinden, inanç üzerinden ve yaşam tarzları üzerinden siyaset yaparlar. Üçü de sağlıklı demokrasilerde yasaktır. Ama bu bizde yasak değildir. Dördüncüsü de yalan söylemektir. Bakın Beşir Atalay var biliyorsunuz. Bir ara çıktı dedi ki, ‘G-20’yi biz oluşturduk ve girdik. Yahu yapmayın AKP yokken G-20 oluşturuldu. Atalay oysa bir bilim insanı, bilgili olması yalan söylememi lazım. Halka yalan söyleyerek yapılan siyaset değildir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler