Kılıçdaroğlu: Türkiye için acı bir tablo

Kılıçdaroğlu, Erdoğan, Davutoğlu ve Akdoğan HDP'nin Diyarbakır mitingininde yaşananlara tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.06.2015 - 06:41
Abone Ol google-news

İzmir’de konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’ı da aradığını kaydederek,“Son derece üzgün. Sayın Demirtaş’ın halkı sükunete davet etmesi çok güzel, bir sorumluluk gerektiriyor, o sorumluluğu üstlendi. Türkiye için acı bir tablo. Son derece üzüntü verici. Umarım hükumet, faillerini bir an önce yakalar ve yargıya teslim eder. Her yurttaşıma açık çağrıda bulunuyorum, seçimlere çok az kaldı, bu tür provokasyonlar olabilir, hepimiz çok dikkatli olmalıyız. Demokrasiyi derinleştirmek, hepimizin görevidir.Diyarbakır gibi provokasyona çok müsait olan bir ilde, önlemlerin çok daha dikkatle ve özenle alınması gerekiyordu. Öyle anlaşılıyor ki bu konuda dikkatli davranılmamış” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “İstikrar ve güven ortamına gölge düşürmeye yönelik her türlü girişime karşı müteyakkız durumdaki devletimizin ilgili birimleri, Diyarbakır’daki son olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı da hassasiyetle yürütmektedir” dedi.

Başbakan Davutoğlu, olay sonrası “Kim, nerede, hangi gerekçeyle yaparsa yapsın şiddetin karşısında olduk. Burada da seçime 48 saat kalmadan böyle bir saldırı açık bir provokasyondur. Demokrasimize bir provokasyondur, Türkiye’nin istikrarına dönük bir provokasyondur. Kim olursa olsun yakasından tutup, inşallah adli makamlara teslim etmek için gece gündüz çalışacağız” açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da “Bu tür durumlarda sağduyuyu muhafaza etmek önemli. Çünkü provokatif hadiseler ya bir mağduriyet üretmeyi amaçlar ya seçmen kanaatlerini etkilemeyi, maniple etmeyi amaçlar veya bir şekilde farklı grupları, kesimleri birbirine düşürmeyi amaçlar. Terörden, şiddetten, provokasyondan medet uman kim olursa olsun, alçaktır, sadece alçak” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler