Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: Saray’ın ‘derdi’ yok

CHP ve İYİ Partililerin katıldığı toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, iktidarın Millet İttifakı’nı karalayarak oy kazanmak istediğini ancak kendi dertlerinin demokrasi olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 23.02.2019 - 21:44
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti ile yapılan işbirliğinin parti olayı olmadığını, demokrasi için yapıldığını belirterek, “Yalnızca CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ni karalamakla oy olacaklarını düşünüyorlar. Bizim derdimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlenmesidir. Kişisel hiçbir çıkarımız yok. Gerilimden, kavgadan bıktık. Bu seçimler bizim demokrasi tarihimiz açısından milat olacak” değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Muhittin Böcek’in proje tanıtım toplantısına katıldı. Konyaaltı Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tanıtım toplantısında Böcek’in fotoğrafının yanında hem CHP hem de İYİ Parti’nin logoları ile Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in fotoğrafları yer aldı. Toplantıya CHP ve İYİ Parti genel başkan yardımcılarının yanı sıra her iki partinin milletvekilleri, yöneticileri ve il başkanları katıldı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, salondakilere, ‘Dava arkadaşlarım’ diye seslenirken, “Yüz yıl önce Atatürk, ‘Size ölmeyi emrediyorum’ demişti. Bir savaş vardı. Şimdi hem Kılıçdaroğlu’nun hem de Akşener’in verdiği bir görev var. Her İYİ Partilinin CHP’li, her CHP’linin de İYİ Partili olmasıdır. Bu bir görevdir. Genel başkanlarımızın bize verdiği talimat, müşterek bir başarıyla bu seçimlerden çıkmaktır. ‘Martın sonunda bahar gelecek’ dedik. Bir cümle daha söylemek istiyorum: Geldikleri gibi gidecekler” diye konuştu. Her iki partinin il başkanlarının yaptığı konuşmaların ardından CHP lideri Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi:

- İşçilere çağrı: Bizim belediyelerimizde asgari ücret 1 Ocak itibarıyla 2 bin 200 liradır. Buradan bütün işçi kardeşlerime sesleniyorum: 1 Ocak 2019’dan itibaren asgari ücretin 2 bin 200 lira olmasını istiyorsan, sandığa gideceksin CHP’li belediyeye oy vereceksin. İYİ Partili belediye başkanlarımız varsa gözü kapalı olarak CHP’liler, İYİ Partili belediye başkan adayına verecekler ve onları seçecekler.

- Seracıyı terörist ilan ediyor: Tepede oturan bir yöneticiyi düşünün. Esnafı, hal esnafını, seracıyı terörist ilan ediyor. Ne yaptı bunlar? Hal esnafı, çiftçi, seracı ne yaptı? Bir hata varsa o da gidip AK Parti’ye oy vermeleri. Şimdi o hatasını düzeltecekler. (Salonda ‘Anamızı ağlattılar, anamızı’ diye birinin seslenmesi üzerine) Biliyorum, biliyorum... Kuru soğana muhtaç etti. Şimdi kuyruklara ‘varlık kuyruğu’ diyor bir de. Sen de gir o zaman. Söyleyecek lafları yok. Yalnızca CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’ni karalamakla oy olacaklarını düşünüyorlar.

- Çöp toplayan kadın: Geçen salı günü bir fotoğraf gösterdim. Bir kadın çöp kutusundan bir şeyler topluyor ve yanında da Erdoğan’ın fotoğrafı var. Bu gazetelerde de yer aldı. Bu fotoğraf benim içimi acıttı. Salı günü grup toplantısında anlattım; 21. yüzyılın Türkiyesi’nde bir kadın çöp kutusunda ne yapıyor? Geçimini sağlamak için, yaşamak için ne yapıyor? Efendim, sonra dediler ki “Bu kadın başka bir kadın, dört katlı apartmanı var” vesaire. Kim söylüyor? Havuz medyası televizyonları söylüyor. Kadının yüzü görünmüyor. Bu tablo, 21. yüzyıl Türkiyesi’nin tablosudur ve bir gerçektir. Kimse inkâr edemez. Siz bir gün iktidar sahiplerinden birisinin çıkıp, çöpte kâğıt toplayanların nasıl geçiniyor diye düşündüğünü gördünüz mü? Bir tablo gösteriyorum, kıyamet kopuyor. Bir gün önce gazetelerde yer alıyor, kimse ses çıkarmıyor, ben gösteriyorum kıyamet kopuyor. Tahammül edemiyorlar bu tabloya.

- Saray sosyetesi: İşsizlik almış başını gidiyor. Şanlıurfa’da bin kişi alınacak, 40 bin kişi başvuruyor. Statta kura çekiliyor. Saray’da işsiz var mı? Saray’da yoksul var mı? Saray sosyetesi var. Hiç birinin geçim derdi yok. Biz, bu tabloyu tersyüz edeceğiz Allah’ın izniyle.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler