Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Herkesin kimliği kendi şerefidir kimsenin inancına müdahale etmeyiz, saygı duyarız. Kimlik ve inanç, bu ülkede insan hakkıdır. İnsan hakkı üzerinden siyaset yapılamaz" dedi.

Yayınlanma: 23.02.2013 - 11:18
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, Korkuteli ilçesini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de kul hakkı yemeden hizmet etmeyi, işsizlikle mücadele etmeyi göstermek istediklerini belirterek, ''Sizin desteğinizle, iradenizle başbakanlık koltuğuna oturacağım ve adam gibi bu ülkeyi yöneteceğim. Kimseye ödün vermeden ülkeyi yöneteceğim. Mazlumun yanında olacağım. Zalime karşı duracağım. Ülkenin onurunu her yerde koruyacağım'' diye konuştu.

Başlarının dik olacağını, kimsenin kendilerinden ödün istemeyeceğini, cesaret bile edemeyeceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ''CHP Genel Başkanı hakkında 'ya bu adamı kullanın, deliğe süpürün' diyemeyecek. Çünkü biz Cumhuriyet Halk Partiliyiz. Çünkü biz ülkenin taşında, toprağında hakkı olan partiyiz. Çünkü biz 7 düvele karşı mücadele edip, şanlı bayrağımızı göklere diken bir partiyiz'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mardin'de yaptığı konuşmaya değinen Kılıçdaroğlu, ''Ayağının altına aldığın bu milliyetçilik bu ülkenin yurtseverliği midir, bu ülkenin vatandaşının milli duyguları mıdır? Sen kim oluyorsun da bu milletin milli duygularıyla oynuyorsun'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın aynı sözü Korkuteli'nde de söylemesini isteyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Kafatasçılığa karşıyız, etnik kimliğe saygılıyız. Hiç kimsenin kendi annesini, babasını seçme hakkı yoktur. Ama herkesin kimliği kendi şerefidir, kimsenin inancına müdahale etmeyiz, saygı duyarız. Kimlik ve inanç, bu ülkede insan hakkıdır. İnsan hakkı üzerinden siyaset yapılmaz. Ama siz 'milli duygularımızı alıp ayaklar altına alıyorum' derseniz hiç kimse kusura bakmasın ama ister başbakan ol, kim olursan ol 'dur' deme hakkım var benim.''

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, bunu da halka şikayet ettiğini söyleyerek, Türkiye'nin adaletli yönetime ihtiyacı olduğunu kaydetti. Adaletin devletin temeli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, ''Adaletin olmadığı yerde devlet olmaz. Hakimin arkasında yazan 'Adalet mülkün temelidir'. Oradaki mülk Recep Tayyip Erdoğan'ın mülkü değil, devlet demektir. Adalet devletin temelidir. O zaman devleti adaletle yöneteceksiniz'' diye konuştu.

Türkiye'nin yeni iktidara ihtiyacı olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, üretene destek veren, üreticinin arkasında duran, kul hakkı yemeyen, insanlara saygı duyan, başka birisinin önünde diz çöken başbakana değil, alnı dik, başı dik, hesap verebilecek iktidara ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan bahseden ve onun yetiştirdiği öğrencilerin bugün Türkiye'nin her yerinde görev yaptığını söyleyen Kılıçdaroğlu, ''Şimdi o Antalya'ya belediye başkanı olarak şifa dağıtacak. Sizin hizmetinizde olacak. Size hizmet edecek. Bütün baskılara rağmen adam gibi duracak, size hesap verecek, size hizmet edecek'' dedi.
 

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'nın Elmalı ilçesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin ''Sayın Başbakan milliyetçilik ile ilgili ifadelerini Rize'de de konuşacağını açıkladı, bu konuda ne diyeceksiniz-' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan orada söylediklerini şimdi düzeltmeye çalışıyor. Efendim 'ben işte Kürt milliyetçiliği için söyledim, ben sadece ırkçılık için bu ifadeleri kullandım' diyor'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık'' sözünün kime ait olduğunu soran Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın söylediği lafın ne anlama geldiğini yeni yeni öğrenmeye başladığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:

''Yurtseverlikten bahsediyor, yurtsever olan her türlü milliyetçiliği ayağının altına almaz. Bunu önce Başbakan'ın bilmesi lazım. Ettiği laf boyuna aşıyor. Defalarca uyardık kendisini, etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Onlarla kol kola geziyorsun sen şimdi, etnik siyaseti yapanlarla. Rize'ye gidip konuşacakmış, ne söyleyeceksin Rize'de. Diyecek misin 'Her türlü milliyetçiliği ayağımızın altına aldık' diye. Bu lafı bekliyorum, söylesin Rize'de. Rizeliler de onu kabul ediyorsa söyleyecek lafım yok zaten.''

"Geri adım attırdık"

Kılıçdaroğlu, Antalya'ya yaptığı 2 günlük ziyaret Kapsamında Kaş ilçesine bağlı Kalkan beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, 2B Yasası ile ilgili gerekli mücadeleyi yürüteceklerini, halktan da destek beklediklerini söyledi.
Büyükşehir Yasası'nı eleştiren Kılıçdaroğlu, beldelerin kapatılmasının vatandaşı mağdur edeceğini savundu. Belde belediyelerinin açılması yönünde çalışma yapacaklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, ''Size söz veriyorum. CHP'nin iktidarında kapatılan tüm belediyeleri yeniden açacağım'' dedi.

Kalkan başta olmak üzere tüm belde belediyelerin yeniden açılması için vatandaşın desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''İktidarda bizi görmek istiyorsanız hep beraber çalışacağız. Türkiye'nin yeni bir yönetime ihtiyacı var, yeni bir anlayışa ihtiyacı var, saygın bir ülke olmaya, tüm komşularıyla barış içinde yaşamaya, terörden arınmaya, işsizliğin bitmesine ihtiyacı var, herkesin huzur içinde yaşamaya ihtiyacı var. Bunun için de yeni bir anlayışa ihtiyacı var, bunun için Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var. Hangi partiye oy verdiyseniz verin, gün ayrışma günü değil, birleşme günüdür. Özgür, bağımsız Türkiye'yi ayağa kaldırma günüdür.''

Kılıçdaroğlu, vatandaşların sorunlarını da dinledi. Durkadın Akbaş adlı kadın, Kılıçdaroğlu'na 2B Yasası ve çeşitli sorunlarının yer aldığı mektup verdi.

Kınık beldesini ziyaret etti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesinde otobüsün üzerinden halkı selamladı. Burada da 2B Yasası'na değinen Kılıçdaroğlu, yasadan dolayı Antalya'daki vatandaşların mağdur olduğunu iddia etti. CHP'nin itirazına rağmen kanunun çıktığını dile getiren Kılıçdaroğlu, rayiç bedellerinin yüksek olduğunu, bedellerin vatandaşlar tarafından ödenmesinin mümkün olmayacağını kaydetti.

Kılıçdaroğlu, 2 gündür Antalya'da olduğunu ve 2B Yasası'ndan kaynaklanan sorunları dile getirdiğini anlatarak, 2B Yasası ile ilgili komisyonun toplandığını, yeniden bir çalışma yapmak için harekete geçtiklerini ifade etti.

CHP olarak hala düşüncelerinden vazgeçmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
''Antalya'ya geldik, Meclisi topluyorlar. Ama biz düşüncemizden vazgeçmiş değiliz. 2B arazisini vatandaşa vermek mi istiyorsunuz, bedeli ne olursa olsun emlak vergisi bedelini belirleyin, onun üzerinden de vatandaşa satarsınız ve bu sorun da bitmiş olur. Sizin hakkınızı korumak için 2 gündür Antalya'dayım. Birinci geri adımı attılar, ikinci geri adımı atmaları için desteğinizi istiyorum. Vatandaş böylece babasından, dedesinden kalan arazisine kavuşmuş olacak, sorun da bitmiş olacak. İsteğimiz bu.''
Türkiye'nin iyi yönetilmediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, her benzin istasyonunun vergi dairesi haline geldiğini, doğalgaza, elektriğe sık sık zam geldiğini ve vatandaşın mağdur olduğunu kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milliyetçilik kavramı ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan çıktı, partide bir konuşma yaptı. 'Biz her türlü milliyetçiliği ayakların altına alırız' dedi. Milliyetçilik yurtseverlik demektir, milliyetçilik ülkeni, vatanını, insanını sevmek demektir, milliyetçilik kafatasçılık değildir, biz milliyetçiliği yurtseverlik olarak görürüz. Vatanımızı, toprağımızı, ülkemizi, insanımızı severiz, çünkü biz milliyetçiyiz. 6 okumuzdan birisi milliyetçiliktir. 'Milliyetçiliği aldım ayaklarımın altında eziyorum'. Git bunu Rize'de söyle bakalım, sana nasıl cevap verecekler'' dedi.

Türkiye'de birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sağlanması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, birlik, beraberlik olduğu takdirde Türkiye'nin bölünemeyeceğine işaret etti. 30 yıldır Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak istendiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, ancak ülkenin birlik içinde kurulduğunu, ayrılık ve gayrılığın olmadığını söyledi. Türkiye'nin birlik ve beraberlik içinde olursa onurlu bir ülke olacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, ''Bugüne kadar ne Atatürk ne İnönü, ne Demirel, ne Ecevit, ne Özal hiçbirisi için 'bunu kullanın, deliğe süpürmeyin' dememişlerdir. İlk defa bu Başbakan için diyorlar. Böyle bir kişi mi istiyorsunuz, yoksa 'biz onurlu yaşamak istiyoruz, kardeşçe, huzur içinde yaşamak istiyoruz' diyorsanız sandığa giderken bir kez daha düşüneceksiniz'' diye konuştu.

Türkiye'nin çıkarlarının savunulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, kimsenin milliyetçiliği, yurtseverliği ayaklarının altına almaya gücünün yetmeyeceğini, kendilerinin de buna izin vermeyeceğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, güçlü, onurlu, bağımsız bir Türkiye için mücadele edeceklerini belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler