"Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle, Alevilerin bakışı değişmiştir"

Alevi Kültür Dernekleri Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı, Antalya'da yapıldı. Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, "Kılıçdaroğlu'nun da gelmesiyle Aleviler referandumda rengini belli ettiler" dedi.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 15:11
Abone Ol google-news

Konyaaltı ilçesindeki Zel Hotel'de yapılan toplantı öncesi gazetecilere açıklama yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Selahattin Özel, Elmalı ilçesindeki Abdal Musa Türbesi'nin yakındaki taş ocağının durumunu da değerlendireceklerini söyledi. Çevre konusunda hassas olduklarını belirten Özel, çevrecilik açısından bakıldığında yapılanların doğru olmadığını savundu. Özel, ''Yaradanı hoş gördük yaradandan ötürü düşüncemiz sadece insan için değil, bizim inancımız içinde geçerli'' dedi.

Alevilerin gündemdeki konuları arasında cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Madımak'ın müze olması, zorunlu din derslerinin bulunduğunu belirten Özel, şunları söyledi:
''Maalesef Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişte bile yapılan eksiklikleri gidermek yerine, yanlışları artırarak devam ediyor. Bazı şeyleri Alevilerin talepleri gibi söylüyorlar. Ama bunların Alevilere danışmadan Alevilerin istekleri gibi söylenmesi yanlıştır. Alevi olmayan birileri Alevilerle ilgili karar veremez. Ama bunlar yaptılar. Dedelerin eğitimi, cemevlerinin tanımlanmasıyla ilgili sıkıntılar var. Biz Alevi toplumu olarak inanç önderlerimize 'dede' diyorsak 'dede'dir. Onlarda nasıl 'imam', 'hoca', 'müftü' gibi tanımlamalar varsa bizde de 'dede' tanımlamaları var. Bizde çalışmalar yapıyoruz. Bunu da önümüzdeki günlerde diğer Alevi örgütleriyle görüşerek sunacağız.''

Hiçbir zaman siyasete bağlı talep ve istekleri olmadığını vurgulayan Selahattin Özel, temel ahlak, inanç ve yaşam anlayışlarının AKP'nin yapmak istedikleriyle taban tabana zıt olduğunu ileri sürdü.

Bir gazetecinin Alevilerin yaklaşan seçimlerde nasıl bir tavır ortaya koyacaklarıyla ilgili sorusunu Özel, ''Kılıçdaroğlu'nun da gelmesiyle Aleviler referandumda rengini belli ettiler. Aleviler bulunduğu bölgelerde yüzde 98 oranında sandığa giderek 'Hayır' dedi. Hal ve gidiş orada. Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle, Alevi toplumunun, Türkiye'de demokrasi isteyenlerin bakışı ve rengi biraz daha değişmiştir. Biz öyle düşünüyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler