'Kimse inancından dolayı baskı görmüyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, azınlık cemaatleri tarafından verilen iftarda yaptığı konuşmada, "Bizim ülkemizde vatandaşımızın inancından, etnik kökeninden, giyiminden dolayı baskı gördüğü dönemler geride kaldı" dedi.

Yayınlanma: 28.08.2011 - 19:39
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan, azınlık cemaatleri tarafından verilen iftara katıldı. İftarın ardından konuşan Erdoğan, farklı inanç gruplarının ve azınlıkların daima barış ve huzur içerisinde buradaki gibi bir arada birlikte olacaklarını ifade ederek, zaman zaman bu iklimi bozmak isteyen provokatörlerin çıktığına dikkat çekti.

Erdoğan, Türkiye'de vatandaşların inancından, etnik kökeninden ve giyiminden dolayı baskı gördüğü dönemlerin geride kaldığını ifade ederek, "Hükümet olarak 9 yılda attığımız kararlı adımlar, hukuk mücadelesi ve demokrasi için attığımız adımlar provokasyonları engellemiştir. Allah şahidimiz olsun ki hiçbir zaman hiçbir yerde hiçbir vatandaşımızı ayırt etmedik. Bu memlekette toplumun her kesiminden insanların özgürlüklerini yaşayamadığı dönemler oldu. Herkesler gibi farklı inanç gruplarının da farklılıklarından dolayı maruz kaldıkları haksızlıkları biliyoruz. Onlar geride kaldı. Bizim ülkemizde vatandaşımızın inancından etnik kökeninden, giyiminden dolayı baskı gördüğü dönemler geride kaldı. Bu ülkenin hiçbir vatandaşı bir diğerine üstün değildir" dedi.

(Fotoğraf:AA)


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler