'Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakan, vali, belediye başkanlarının halkın hizmetkarları olduğunu belirterek, ''Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, kuzeyi ile güneyi ile hepimiz kardeşiz ve kardeşlik hukuku içerisinde biz hizmetlerimizi yapacağız ve bu kardeşlik bağlarını pekiştireceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 09.05.2011 - 14:03
Abone Ol google-news

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kimse Yok mu Derneği'nce Batman'ın Kozluk ilçesine bağlı Koçaklar köyünde yaptırılan 5 derslikli ilköğretim okulunun açılış törenine katıldı. Eşi Esra Şimşek ile öğrencilerin bulunduğu sıralara oturup sohbet eden Şimşek, öğrencilere oyuncaklar hediye etti, köydeki vatandaşların sorunlarını dinledi. Şimşek, törende yaptığı konuşmada, vatandaşların hizmetkarı olduklarını, eskiden devletin kendisini, milletin efendisi olarak tanımladığını ve bu felsefenin çok değiştiğini ifade ederek, ''Halbuki biz diyoruz ki önce insan, önce millet. Yani devlet ve devleti temsil eden, yani biz gibi bakanlar, valiler, belediye başkanları bunlar hepsi sizin hizmetkarınızdır ve hakikaten de biz olaya böyle bakıyoruz'' diye konuştu.

Bazı derneklerin slogan attıklarını, bazılarının da hizmet yaptıklarını belirten Şimşek, şunları söyledi: ''İşte fark bu değerli kardeşlerim. Batman'a gittiğiniz zaman sözde bazı sivil toplum örgütleri bir sürü panolara bir şeyler yapıştırmışlar. Çoğu da yalan ama bazı dernekler de çocuklarımıza sahip çıkıyorlar. Bazı dernekler de geliyorlar uzak, yakın demiyorlar. Buraya kadar geliyorlar, kardeşlik köprüsünü pekiştiriyorlar. Hepimiz kardeşiz Allah bizi farklı kavimler halinde yaratmış olabilir. Ama hiç birimizin hiçbirimize üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece hizmettedir. İyi insan olmaktadır. Yani takvadadır. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur, kuzeyi ile güneyi ile hepimiz kardeşiz ve kardeşlik hukuku içerisinde biz hizmetlerimizi yapacağız ve bu kardeşlik bağlarını pekiştireceğiz.''

Kimse Yok mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Kemal Dadaşoğlu da 2010 Kurban Bayramında sadece Batman'a 750 gönüllünün gelerek aileleri ziyaret etiklerini ve kurban eti ile çeşitli hediyeler verdiklerini ifade ederek, ''Kardeşlik içerisinde birlikte burada bayramı kutladık. Bu mutlulukların bir tanesini de bugün açılışını yapmak için burada bulunduğumuz, gönüllü yardım sevenlerimizin desteği ile yaptırılan Koçaklar Köyü Kimse Yok mu Derneği İlköğretim Okulu'dur'' dedi. Konuşmaların ardından Bakan Şimşek, okulun açılışını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler