Kızılırmak'ta su seviyesi pik değerlere ulaştı

Kızılırmak ve yan kollarındaki derelerin Sivas bölümündeki debi miktarları, pik değerlere ulaştı.

Yayınlanma: 23.03.2011 - 15:22
Abone Ol google-news

DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Sivas ve ilçelerinde hafta başında görülen yağışların neden olduğu kar erimelerinin, Kızılırmak ve yan kollarındaki derelerde debi miktarlarını pik değerlere ulaştırdığı belirtildi.

Dün sabah saatlerinde Sivas il merkezindeki Kızılırmak'ın debisinin 245 metreküp/saniye, Gemerek Oğlakpınar Akım Gözlem İstasyonu'nda 890 metreküp/saniye ölçüldüğü ifade edilen açıklamada, Kızılırmak'ta suyun yükselmesinin ardından Kesikköprü mevkisindeki taşkın koruma çalışmalarının henüz tamamlanmamış olan bölümünde, tarım arazilerinin kısmen su altında kaldığı belirtildi.

DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'nün 2003 yılından bugüne sürdürdüğü Kızılırmak taşkın koruma çalışmaları kapsamında toplam 20 kilometrelik yerin tamamlandığı belirtilen açıklamada, bu bölgelerde taşkın hasarı oluşmadığı vurgulandı.

Kızılırmak'taki çalışmaların bu yıl da gerek Kızılkavraz Köprüsü mevkisi gerek Kesikköprü mevkisi yönünde devam ettirileceği kaydedilen açıklamada, yurttaşlardan DSİ'nin çalışmalarına destek olmaları, ilde ve ilçelerde oluşabilecek her türlü taşkın ve su baskınına karşı DSİ 19. Bölge Müdürlüğü'ne bilgi vermeleri istendi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon