Koç: Arınç paspas olmaktan bıkmamış

CHP Parti Sözcüsü Haluk Koç, "Arınç ne yazık ki azarlanmaktan, aşağılanmaktan hoşlanan bir yapısı olduğu da ortaya çıkıyor. Şamar yemekten bıkmamış, azarlanmaktan bıkmamış, paspas olmaktan bıkmamış bir Arınç manzarası bugün havaalanına gitmeden önce ortaya çıkmıştır" dedi.

Yayınlanma: 20.11.2013 - 18:04
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi Sözcüsü Haluk Koç, Parti Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulundu. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerine sert bir dille yanıt veren Koç, Bülent Arınç’ı Başbakan’a şirin görünmeye çalışmakla suçlayarak, "Çünkü eski plaklardaki gibi sahibinin sesi olmaya çalışan bir cisim ile karşı karşıyayız" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı sert bir dille eleştiren Koç, öArınç’ın ağlamaktan göz pınarları şişmiş. Başbakan tarafından aşağılanan birisi. Biz bunu siyasi nezaketsizlik olarak nitelemiştik. Fakat aşağılanmaktan hoşlanan bir ruh hali çıkıyor karşımıza. Ne yazık ki azarlanmaktan, aşağılanmaktan hoşlanan bir yapısı olduğu da ortaya çıkıyor. Şamar yemekten bıkmamış, azarlanmaktan bıkmamış, paspas olmaktan bıkmamış bir Arınç manzarası bugün havaalanına gitmeden önce ortaya çıkmıştır. Başbakan’a ağızını açamayan bir kişi, şimdi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na dil uzatmaktadır. Kendisini dolaylı bir şekilde Başbakan’a affettirmek istemektedir. Yaranmak istemektedir. Cevap vermeye gerek görmüyorum. Çünkü eski plaklardaki gibi sahibinin sesi olmaya çalışan bir cisim ile karşı karşıyayız" dedi.

"TAYYİP ERDOĞAN ANAYASA YAPMA MASASINDAN KAÇMIŞTIR"

Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının durmasına ilişkin Koç, "AKP’ni ve Başbakan’ın derdi, çağdaş, özgürlükçü, bir Anayasa yapmak hiçbir zaman değildir. Şahsi çıkarlarına göre, Başkanlık sistemini anayasaya monte etmekti amaç. Bunun gerçekleşmeyeceğini anlayınca da masayı devirdi. Zaten masaya gizli kapaklı pazarlıklarla İmralı da dahil edilmişti. Başbakan’ın beklentilerini karşılanmadığı gerekçesiyle Başbakan ve AKP tarafından devrilmiştir. Tayyip Erdoğan, Anayasa yapma masasından kaçmıştırö diye konuştu.

"GENEL AF AÇIKLAMALARI TALİHSİZLİKTİR"

Genel af tartışmalarına ilişkin Koç, "Başbakan’ın genel af şeklinde yorumlanabilecek açıklamaları talihsizliktir. Genel af, aynı şişeden cinin çıkmasına benzer. Bir kez çıktıktan sonra tekrar şişeye sokmak mümkün değildir. Bir çok kader mahkumları ve aileleri bu sözlerden etkilenebilir. Af toplumda beklenti yaratır. Sözü yerine getirmedikten sonra çok ağır bedeli vardırö dedi.

"ULAN" İFADESİ

Başbakan Erdoğan’ın kullandığı ’ulan’ sözünü eleştiren Koç, "Başbakan edep özürlüsüdür. Başbakanın aklını başına toplamasını, dilini de edep sınırlarına çekmesini dileriz" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE BARZANİ GÖRÜŞMESİ

Başbakan Erdoğan’ın Barzani ile görüşmesini de değerlendiren Koç, görüşmenin Diyarbakır’da gerçekleşmesinin manidar olduğunu söyleyerek, "Kürt sorunu Türkiye’nin sorunudur. Bir demokratikleşme sorunudur. Çözüm için demokratikleşme şarttır" şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler