Koç’un kârı

Koç Holding, 2015’in ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar TL gelir elde ederken, 459 milyon TL net dönem kârı açıkladı.

Yayınlanma: 11.05.2015 - 23:17
Abone Ol google-news

Finansman giderleri Koç’un ilk çeyrek net kârını baskılayan en önemli unsur oldu. Holdingin 1.47 milyar lira olarak gerçekleşen finansman giderleri içinde ilk sırada, 1.16 milyar lira ile kur farkı giderleri yer aldı.

Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu “2015’in ilk çeyreğinde Koç Topluluğu faaliyetlerini başarıyla sürdürdü. Yılın geri kalanında da büyük ölçekli yatırımlarımızın olumlu sonuçlarını almayı sürdüreceğiz. Tüpraş’ın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleşen en büyük yatırımı olan, ülkemiz cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nde test üretim çalışmaları devam ediyor” dedi.

Levent Çakıroğlu, Koç Topluluğu’nun, temkinli bir yaklaşımla risk yönetimine ağırlık verirken, sürdürülebilir büyüme stratejisine devam ettiğini, inovasyon ve Ar-Ge odaklı çalışmalara odaklanmaya devam ettiğini belirtti.

Diğer yandan Koç Holding bilançosundaki önemli belirleyicilerden Tüpraş’ın ilk çeyrek net kârındaki sert gerileme de Koç’un bilançosunu baskıladı. Tüpraş’ın ilk çeyrek net kârı, finansman giderlerinin de etkisiyle geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 düşüşle 275.2 milyon lira olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon