Kongo'da ebola salgını

Ülkede 23 kişi Ebola virüsünden yaşamını yitirdi, 42 kişi ise virüsün taşıyıcısı. Dünya Sağlık Örgüyü Kongo'ya 4 bin doz deneysel ilaç yolladı.

Yayınlanma: 17.05.2018 - 09:58
Abone Ol google-news

Dünya sağlık Örgütü (WHO), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde Ebola salgını olduğunu duyurdu. 1 milyon kişinin yaşadığı ve ülkenin kuzeyi ile başkent Kinşasa'yı bağlayan bir ulaşım merkezi olan Mbandaka kentinde, geçtiğimiz haftalarda 23 kişi Ebola virüsünden yaşamını yitirdi, 42 kişi ise virüsün taşıyıcısı. Bu, Ebola'nın ilk görüldüğü 1970'li yıllardan beri ülkede patlak veren 9'uncu salgın.

Ülkeye acil ilaç gönderildi

Kongo sağlık bakanlığının açıklamasına göre binlerce doz deneysel ilaç ülkeye giriş yaptı. Söz konusu deneysel ilaç 2015 senesinde Gine'de kullanılmış ve başarılı sonuçlar vermişti. 2014-2016 arasında Gine'de yayılan Ebola salgınında 11 bin 300 kişi yaşamını yitirmişti.

Devlet sözcüsü Jessica Ilunga'nın yaptığı açıklamaya göre, 4 bin doz ilaç ülkenin kuzeyine gönderilecek. Sağlık görevlileri şimdiye kadar, ülke genelinde ilacın verileceği 500 kişiyi belirledi. Sağlık görevlileri aşının uygulanacağı ilk kişiler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde bir hemşire Ebola'dan hayatını kaybetti, üç hemşirenin ise taşıyıcı olduğu düşünülüyor.

Dünya Sağlık Örgütü önümüzdeki günlerde 4 bin doz ilacın daha dağıtılacağını ve gerekli olduğu durumda ilaçların devamının geleceğini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler