Konya'da AIDS paniği

Konya Seydişehir Devlet Hastanesi Hemodiyaliz ünitesinde AIDS şüphesi bulunan bir hastanın tedavi edildiğinin duyulması diyaliz hastalarının paniğe kapılmasına sebep oldu.

Yayınlanma: 10.06.2009 - 12:18
Abone Ol google-news

Konya'da bir hastanede diyalize giren M.A.K (31), Seydişehir Devlet Hastanesi'ne müracaat ederek diyalize burada devam etmek istedi.

M.A.K. 2 Haziran Salı günü Seydişehir Devlet Hastanesi'nde diyalize girdi. Yapılan tahlillerde M.A.K'da HIV virüsüne rastlandı.

Bunun üzerine M.A.K, Konya'ya gönderilerek yeni tahlil istendi. Konya'da Meram Araştırma Hastanesi'nde yapılan tahlillerde virüse rastlanılmadığı, ancak Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan tahlilde HIV virüsüne rastlandığı ve M.A.K'nin kesin sonuç için Ankara'ya sevk edildiği öğrenildi.

Diyaliz hastaları, M.A.K'de HIV virüsü şüphesi ortaya çıktıktan sonra 2 kere daha diyalize girdiğini öne sürerek Başhekimlik'e başvurdu.

HIV virüsü taşıdığı düşünülen kişiyle aynı makinede tedavi görmek istemediklerini belirten diyaliz hastaları, ''Hastane yönetimi bu hastalığın bize bulaşmayacağını söyledi. Ancak bizler güvenemiyoruz. Sağlığımızı kazanmak isterken iyice hasta olmaktan korkuyoruz. Bize diyaliz makinesinin dezenfekte edildiğini söylediler'' dedi.

Yetkililer, hastalığın bulaşmasının söz konusu olmayacağını belirterek, ''Hastanın HIV virüsü taşıdığı kesin değil. Birçok nedenlerle test sonuçları farklı çıkabilir. Ankara'da daha hassas testler uygulanıyor. Bu nedenle hasta Ankara'ya sevk edildi '' dedi.

M.A.K'nin Seydişehir'in bir köyünde yaşadığı, daha önceden Antalya'da bir otelde çalıştığı öğrenildi.

 

Hastaneden açıklama geldi

Konya İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Seydişehir Devlet Hastanesi'nde diyalize bağlanan hastanın HIV virüsü taşımadığının anlaşıldığını bildirdi.

Küçükkendirci, yaptığı yazılı açıklamada, Seydişehir Devlet Hastanesi'nde yapılan tarama testinde sonucu HIV virüsü şüpheli pozitif çıkan hastanın, daha sonra il merkezinde farklı hastanelerde yapılan tahlillerinde negatif ve şüpheli pozitif sonuçları alındığını anımsattı.

Bu nedenle kan örneğinin Ankara Refik Saydam Hıfzıhsıhha Merkezi Başkanlığı'na doğrulama testi için gönderildiğini ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:
''Bugün faks yoluyla alınan sonuca göre, hastamızın HIV virüsü taşımadığı, yani AİDS hastası olmadığı kesin olarak ortaya çıkmıştır. Diğer yandan hastanın şüpheli durumu öğrenilir öğrenilmez hastane yönetimince ayrı bir diyaliz makinesiyle tedavisi sürmüştür. Sonuç olarak Seydişehir Devlet Hastanesinde diyalize giren hastalarımızın herhangi bir şüpheye ve endişeye kapılmalarına gerek yoktur.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler