Köşke altın limuzinli misafir

Brunei Darussalam Sultanı Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetine karşılık olarak 7-11 Nisan 2012 tarihlerinde Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Yayınlanma: 05.04.2012 - 09:42
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, bu 1984 yılında bağımsızlığını ilan eden Brunei Darussalam Sultanlığı'ndan Türkiye'ye Devlet Başkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olacaktır.

7 Nisan Cumartesi günü Türkiye'ye gelecek olan Konuk Devlet Başkanı önce İstanbul'da temas ve incelemelerde bulunacak, daha sonra Ankara'ya geçecek.

Ziyaret kapsamında 10 Nisan Salı günü Ankara'da yapılacak heyetlerarası görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası konular ele alınacak. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, "Bölgesinin önemli ülkelerinden Brunei Darussalam önümüzdeki yıl Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dönem Başkanlığını üstlenecektir. Majesteleri Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah'ın ülkemize gerçekleştireceği bu tarihi ziyaret, dost ve kardeş iki ülke arasındaki ilişkilerin derinleştirilip güçlendirilmesine katkıda bulunacaktır" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler