Köşk'ten resmi açıklama

Çankaya Köşkü'nden yapılan açıklamada Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'in maç için Türkiye'yi ziyaret edeceği, bir çalışma yemeğinde Cumhurbaşkanı Gül ile biraraya geleceği bildirilirken ziyaretin "Ermenistan'dan Cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olması bakımından da sembolik önem taşıdığı" vurgulandı.

Yayınlanma: 13.10.2009 - 13:22
Abone Ol google-news

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın iki milli takım arasındaki rövanş maçı için Türkiye'ye geleceği Çankaya Köşkü tarafından resmen açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Sarkisyan'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilirken ziyaret çerçevesinde, iki Cumhurbaşkanı'nın bir çalışma yemeğinde biraraya geleceği bildirildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Sözkonusu ziyaret, Türkiye ve Ermenistan arasında, diplomatik ilişkilerin kurulması ve ikili ilişkilerin geliştirilmesine ilişkin Protokollerin 10 Ekim 2009 günü imzalanmasının ardından, iki ülke arasında en üst düzeyde siyasi temas imkanı sağlamasının yanısıra, Ermenistan'dan ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde gerçekleşecek ilk ziyaret olması bakımından da sembolik önem taşımaktadır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler