Kremlin’den Ukrayna sınırındaki Rus askerlerle ilgili açıklama

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rus ordusunun Ukrayna sınırındaki birlikleriyle ilgili açıklamada bulundu. Peskov, Rusya yönetiminin gerekli gördüğü süre boyunca tutmaya devam edeceğini belirtti.

Yayınlanma: 07.04.2021 - 13:47
Kremlin’den Ukrayna sınırındaki Rus askerlerle ilgili açıklama
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, Rusya'ya, Ukrayna sınırındaki askeri hareketliliği konusunda niyetini açıkça ortaya koyması çağrısında bulunmuştu. Kremlin Sözcüsü Peskov ise günlük basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Rus askeri birliklerin Ukrayna sınırına yakın bölgelerde ne kadar kalacağıyla ilgili sorulara "Askeri yönetimimiz ve Başkomutanımız (Vladimir Putin) tarafından ne kadarlık bir süre uygun görülürse o kadar kalacak" yanıtını verdi.

Sputnik'in aktardığına göre, Peskov, Rus birliklerin sınıra yakın bölgelere kalıcı olarak mı yoksa belirli bir süre için mi konuşlandırıldığının sorulması üzerine "Bunu size kesin olarak söyleyemem. Birliklerimizin konuşlandırılmasına ve farklı noktalara kaydırılmasına ilişkin planlar hakkında bilgi sahibi değilim" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler