Kriz derinleştikçe kuyruk uzuyor!

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişinde 70 milyon liralık büyük ikramiyesine ilgi büyük oldu.

Yayınlanma: 22.12.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

Ünlü bilet gişesi Nimet Abla’dan bilet almak için Eminönü’nün yolu tuttuk. Ucu bucağı görünmeyen yüzlerce metrelik kuyruğa giriyoruz. Kuyruktakilerin çoğu ilk kez bilet sırasına girdiklerini piyangonun kendilerine vurduğunu takdirde ilk işlerinin ev almak olacağını söylüyorlar. 

 

‘İlk işim ev almak’
Soğuk havaya rağmen insanlar hemen yanlarında kendilerine bilet satmaya çalışan biletçilerden bilet almıyor. Kendi aralarında konuşan yurttaşlar piyango onlara vurduğunda ‘neler yaparım’ hayali kuruyorlar. Bizde onların hayallerine kulak veriyoruz. Orta yaşlı bir kadın, “Ah şu Türkiye şartları milyonda bir ihtimali olan bir şey için bile yarın olacakmış gibi hayal kurdurtuyor insana. Eğer bana çıkarsa ilk işim ev almak. Kira ödeyip karın tokluğuna yaşıyoruz. Hatta 4, 5 tane ev alıp rahat rahat yaşamak” diyor. Karşısındaki diğer kadın ise her şeyin fiyatının çok yükseldiğini belirterek şöyle konuşuyor, “Bir ay önce aldığım bir şeyin fiyatı şimdi 3 katı olmuş. Piyango bana vurursa hiç böyle şeyleri düşünmeyeceğim. Fiyatına bakmadan alacağım. Umut dünyası Nermin bir baktın çıkmış” deyip kahkaha atıyor. Bir süre sırada kaldıktan sonra olduğumuz yerden ayrılıp kuyrukta bekleyen yurttaşlarla konuşuyoruz.

‘Çıkarsa yurtdışına gideceğiz’
Üç tane çeyrek bilet almak için sırada bekleyen 35 yaşındaki Özcan Yıldız,“ Eşim yeni doğum yaptı. Bir tane kızımız oldu adını Nimet Nisan koyduk. Eşim hemen beni buraya gönderdi. Kızımızın ve Nimet Abla’nın bu yıl bize şans getireceğine inanıyoruz. Bu kuyruk iki gün bile sürse bekleyip almalıyım. Yoksa eşim beni eve koymaz. Piyango bize çıkarsa yurtdışına çıkmayı istiyoruz. Abim yurt dışında yaşıyor. Biz de çocuğumuz daha iyi şartlarda okusun, büyüsün diyoruz. Türkiye’de artık yaşamak istemiyoruz. Her gün bir zam haberiyle uyanıyoruz” diyor.

‘Doktoramı yapacağım’
Üniversite öğrencileri Nilay Parlak ve Ezgi Çakmak da 40 dakikadır sırada bekliyor. Parlak Mardin’de yaşayan ailesi ve kendisi için bilet sırasına girdiğine değinerek, “Babam buranın adını duymuş. Onun zoruyla geldim. Eğer babama alacağım bilete para çıkarsa İstanbul’da bir ev alacağız. Ara ara buraya gelip kalacaklar. Kardeşlerimde İstanbul’u merak ediyorlar. Onları da gezdiririm. Daha büyük hayallerde kuruyoruz fakat çıkmama ihtimali yüksel olduğu için sadece bunları dillendiriyoruz. Şansımızı deneyeceğiz” diyor. Çakmak da bir tane çeyrek bilet kendisi için alacağına değinerek şöyle konuşuyor; “Her yıl gelip buradan bilet alıyorum. Şimdiye kadar umudumu yitirmedim ama çok da umutlu değilim. 70 milyon olmasa bile 3, 5 kuruş bir şey çıkarsa yüksek lisansımı ve doktoramı yurdışında yapmak istiyorum. Dil sorunum var onu da hallederdim.”

Yabancılar da kuyrukta
Sadece Türkiyelilerin değil yabancılarında Nimet Abla’dan bilet almak için sıraya girdiğini görüyoruz. Kenyalı Mary Hasan Ali, Türkiye’de öğrenci olduğuna değinerek, “Nimet abla burada çok popüler. 4 yıldır Türkiye’de bilet alıyorum. Şimdiye kadar bir şey çıkmadı. Çıkmayacağını biliyorum ama yinede umut işte. Eğer çıkarsa Kenya’da anneme bir butik otel açmak istiyorum. Türkiye’de hayat çok pahalı. Kendime de buradan bir ev ve araba alırdım. Oun dışında okulumu bitirdikten sonra bir süre dünyalı gezmek istiyorum. Hatta kendime karavan alacağım. Sevdiğim arkadaşlarımla gezeriz. Tabi bunlar sadece hayal. Piyango çıkarsa yapılacak çok şey var” diyor. Elif Yelek de, “Abimin aklına uydum da geldim. Nimet Abla için bu kuyruğa girdik. Bekliyoruz. Benim için fark etmiyor. İlla da Nimet abla olacak diye bir şey yok. Bizim ülkemizin biliyorsunuz. Bir kere çıkarsa popüler oluyorsunuz.”


Diğer biletçiler de dertli

Nimet ablanın çevresinde bilet satmaya çalışan Süleyman Şahin de, “Bu da bilet o da bilet niye burdan almıyorlar anlamıyoruz. Aynı fiyat aynı mühür ama almıyorlar. Bizim millet bu kafayla bir de Avrupa Birliği’ne girecek. Giremezler” diyor. Diğer konuştuğumuz biletçi Ali Demir de, “Bizden almamalarının sebebi biraz da sizlerin suçu. Sürekli sahte bilet haberi yapıyorsunuz. Nimet Abla’yı da hep sizler ünlü ettiniz” diyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler