'Kudüs'ü yeniden Filistin'in başkenti yapacaksınız'

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas halka seslenerek "Direnişinizle, ısrarınızla ve azminizle Kudüs'ü yeniden Filistin'in başkenti yapacaksınız'' dedi.

Yayınlanma: 14.10.2012 - 13:59
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Ramallah'ta Kudüs'ün anahtarlarının teslim edilmesi törenine katıldı.

Kendisine sembolik olarak Kudüs'ün anahtarlarının teslim edildiği törende konuşan Abbas, ''Herkes Kudüs'ü kimin ve nasıl işgalden kurtaracağını, Kudüs'ün ne zaman yeniden Filistin'in başkenti olacağı sorusunu yöneltiyor. Açıkça söylüyorum, direnişinizle, ısrarınızla ve azminizle siz dönüştüreceksiniz'' dedi.

Abbas, İsrail'in Kudüs'te hak iddia etmek için Kudüs'ü değiştirmeye çalıştığını, evleri yıktığını ve Mescid-i Aksa'nın altını kazdığını belirtti.

İsrail'in Kudüs'ü Yahudileştirme çalışmalarına devam etmesine rağmen Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğunu belirten Abbas, son zamanlarda Kudüs'ü desteklemek için proje hazırlanarak Mekke'de Müslüman devletlere sunulduğunu, İslam İşbirliği Teşkilatı genel sekreterinin de projeyi tüm İslam ülkelerine dağıtma sözü verdiğini kaydetti.

Töreni düzenleyen ve Fetih hareketinin Kudüs'teki kurumlar sorumlusu Mutasım Teym de konuşmasında, bu törenin Kudüslülerin Mahmud Abbas'ın Kudüs siyasetinin arkasında olduğunu vurguladığını dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler