'Kürt açılımı referanduma götürülsün'

MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz, Hükümet'in Kürt açılımına sert tepki gösteren Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye "Size düşen; hem AKP hem DTP'nin ısrarla savundukları sözde Kürt açılımına karşı ortaya bir Büyük Türk Açılımı'nı koymak ve her iki açılımın, oylamak üzere millete götürülmesini sağlamaktır" dedi.

Yayınlanma: 03.08.2009 - 08:19
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkan adayı Ahmet R. Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu belirterek Kürt açılımı konusunda millete danışılması gerektiğini ifade etti.

"Demokrasinin sözde müritleri olarak referandum neticesine razı olsunlar. Hep eksikliğini öne sürdükleri demokrasi için onlara bir yol açalım ve demokrasinin keseceği parmağın acımayacağını doğusundan batısından tüm milletçe gösterelim" diyen Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Size düşen; hem AKP hem DTP'nin ısrarla savundukları sözde Kürt açılımına karşı ortaya bir Büyük Türk Açılımı'nı koymak ve her iki açılımın, oylamak üzere millete götürülmesini sağlamaktır. Eğer çözüm demokrasi ise buyurun hem Kürt Açılımı hem Türk Açılımı diyelim. Ve milletin cevabına saygı duyalım ki, DTP destekçisi bölücülerin demokrasi isteklerini yerine getirelim.

Meclisin açıldığı gün Sözde Kürt Açılımı'na karşı size önerdiğim Büyük Türk Açılımı'nı Meclise taşıyarak resmileştirin. Bu işin çözümü ve karar mercii milletin kendisidir. Bizlerin ve MHP Genel Başkanı olarak sizlerin görevi; sözde Kürt Açılımı'na alternatif bir Büyük Türk Açılımı'nı ortaya koymak ve her iki açılımı referanduma götürmektir. Bakalım bu millet ne yanıt verecek? Demokrasi için, adalet için şehitler için Hodri meydan. Bu sorunu, milletin kendisi bir defada çözmeye muktedirdir. Demokrasi eksikliğinden yakınan ve her zaman daha fazla Demokrasi talep eden AKP ve DTP'ye böylece demokratik bir şans vererek Türk Milliyetçilerinin ne kadar Demokrasi yanlısı olduğunu da göstermiş olalım."

'Büyük Türk Açılımı Önerisi'

Yılmaz, Kürt açılımına karşı önerdiği 'Büyük Türk Açılımı'nı ise şöyle anlattı: "Terörist başı için bir kereye mahsus idamla yargılanabilmesinin yolunu açabilmek için Meclis'ten referandum kararı çıkartılsın. Terörist başı Öcalan'ın akıbetine siyasiler değil referandum yaparak, acının ve yere düşüp şehit olan evlatlarımızın sahibi olan milletimiz karar versin. Siyasiler sandıktan çıkacak olan karara saygı duysun. Söz milletin olsun. Terör ve bölücülüğü destekleyen doğuda Belediye başkanı veya Milletvekilliği ya da Kamu görevi yapanların Kamu sorumluluğunu ihlal nedeniyle ağırlaştırılarak yargılanmasının yolu açılsın.  Bölücü terör suçuna istinaden idam yeniden Meclis'e getirilsin ve bu kapsamda teröre bulaşacak ve aktif olarak dağda faaliyet içinde olanların idamla yargılanması kabul edilsin.  Şehit aileleri için tazminat talebinde bulunun. Şehitlerin ne uğurda öldüğünü anlamlı kılmak ve vatan şuurunu pekiştirmek için Güneydoğudaki kamuya ait mülklerden şehit çocuklarına işlenebilir tarım arazisi olarak belli miktarlarda tahsiste bulunulsun."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon