Kusursuz şiddet

Gezi'de göze gelen gaz kapsülüne tazminata ret: İdare kusurlu değil

Yayınlanma: 21.12.2015 - 22:41
Abone Ol google-news

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Gezi direnişi sırasında yüzüne isabet eden gaz kapsülü ile yaralanan ve yüzüne platin takılan Mustafa Başnamlı’nın açtığı tazminat davasını reddetti. Mahkeme, olayda idarenin bir kusuru olmadığını öne sürdü.

Adli Tıp Kurumu, verdiği raporda Başnamlı’nın yüzünde oluşan kırıkların basit bir tıbbi müdahale ile giderilmeyecek, ağır türden olduğunu yönünde rapor vermiş, Başnamlı’nın yüzüne 3 platin takılmıştı.

Olayda idarenin sorumlu tutulabilmesi için “zararla idari faaliyet arasında nedensellik bağının” kurulması gerektiği öne sürülen kararda, “Somut olayda idareyi sorumlu tutabilmek için davacıda meydana gelen söz konusu zararının kaynağının idari bir eylem olduğuna yönelik dosyada somut, açık, şüpheden uzak ve net bir delil bulunmamaktadır. Mağduriyetin giderilmesi için maddi ve manevi tazminat ödenmesi istemiyle yaptığı başvurunun reddine ilişkin dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmamaktadır” denildi. Mahkeme 110 TL yargılama gideri ile 750 TL’lik avukat ücretinin de Başnamlı’dan alınarak davalı idare İçişleri Bakanlığı’na ödenmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler