Kuvvetli yağış geliyor

Devlet Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Muğla çevrelerinde kuvvetli yağış beklendiğini bildirdi.

Yayınlanma: 14.01.2010 - 07:12
Abone Ol google-news

Genel Müdürlüğün meteorolojik uyarısında, Batı Akdeniz'in kıyı kesimleri (Antalya, Alanya, Finike, Kaş, Kalkan, Kumluca, Kemer), Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay), Doğu Anadolu'nun batısı (Tunceli, Malatya, Elazığ, Bingöl) ile Muğla (İl merkezi ve kıyı ilçeleri), Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinde bugün sabah 06.00'dan yarın sabah 06.00'ya kadar kuvvetli yağış beklendiği belirtildi.

Yetkililer ve yurttaşlar ani sel, su baskını ve yıldırım düşme ihtimaline karşı uyarıldı.

 

Yağış öğle saatlerinden itibaren etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi, bölgeyi etkisi altına alan yağışlı hava kütlesinin, öğle saatlerinden itibaren Antalya ve doğusundaki ilçelerde etkili olmasının beklendiği uyarısında bulundu.

Bölgesel Tahmin Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, yapılan son değerlendirmelere göre, bölgeyi etkileyen yağışlı hava kütlesinin öğle saatlerinde Antalya ile Serik, Manavgat, İbradı, Akseki, Gündoğmuş, Alanya ve Gazipaşa'da yer yer etkili olması beklendiği bildirildi.

Açıklamada, yağış, dolu, yıldırım, ani su baskını ve taşkın gibi olumsuz hava koşullarına karşı yurttaş ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.

 

Muğla

Muğla Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kentte dün geceden beri yer yer gök gürültülü sağanak etkili oldu. Son 30 saatte metrekareye 18,2 kilogram yağış düştü.
Yetkililer, Muğla'da yağışların çarşamba gününe kadar devam edeceğini belirterek, yurttaşların ve ilgililerin su baskınları konusunda dikkatli olmalarını istediler.

 

Gaziantep'te yoğun sis

Gaziantep'te yoğun sis kara yolu ulaşımını olumsuz etkiliyor. Hava sıcaklığının 7 derece ölçüldüğü kentte, saat 11.00'den itibaren etkili olmaya başlayan yoğun sis sürüyor.

Görüş mesafesinin kent içinde ve şehirler arası kara yollarında yer yer 50 metreye kadar düşmesine yol açan yoğun sisin, gün boyunca sürmesi bekleniyor.

Şehirler arası yollarda denetim yapan polisler, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler