Kuzey Kore bir kez daha yapabilir

ABD, Kuzey Kore'nin sorumsuz tavrını devam ettirmesini bekliyor. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım tehditlerine yanıt olarak bir kez daha nükleer denemede bulunma hazırlığı yaptığı savunuldu.

Yayınlanma: 12.06.2009 - 06:43
Abone Ol google-news

Beyaz Saray, ABD'nin Kuzey Kore yönetiminin "sorumsuz biçimde" hareket etmesini beklediğini bildirdi.

Amerikan Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü Mike Hammer, Amerikan istihbarat kaynaklarına dayandırılan haberlerde Kuzey Kore'nin BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım tehdidine yanıt olarak bir kez daha nükleer denemede bulunmaya hazırlandığı iddialarının yer aldığı bir dönemdeki yazılı açıklamasında, "İstihbarat servisi bilgilerine yorum yapmasak da, Kuzey Kore'nin tehlikeli ve sorumsuz biçimde hareket etmesini beklediğimizi söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Hammer, açıklamasında, bütün dünyanın BM'den Kuzey Kore'ye yönelik yeni bir karar alması konusunda birleştiği bir noktada Kuzey Kore'nin bu davranışının, sadece kendi kendisini biraz daha tecrit etmeye yaradığını vurguladı.

Amerikan Fox News televizyonundaki haberde, istihbarat servislerinin, Başkan Barack Obama'yı Kuzey Kore'nin yaptırım tehditlerine bir kez daha nükleer denemede bulunmakla karşılık vermeye hazırlandığı yönünde uyardığı ileri sürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler