Kuzey Koreliler füze denemesini kutladı

Kuzey Kore'de, tepki çeken uzun menzilli füze denemesi başkent Pyongyang'da kutlandı.

Yayınlanma: 14.12.2012 - 18:21
Abone Ol google-news

BBC'nin haberine göre, Kuze Kore devlet televizyonunda, başkent Pyongyang'da başarılı füze denemesini neşeyle kutlayan büyük kalabalığın görüntülerine yer verildi.

Devlet televizyonunda Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un deneme için kontrol odasında bulunduğu ve füze başarıyla gönderildikten sonra ordu mensuplarıyla bunu kutladığı sırada çekilmiş fotoğrafları da gösterildi.

Haberde, Pyongyang'da Kim Il-sung meydanında toplanan kalabalığa hitap eden yetkililerin sözlerine yer verildi.

Kore İşçi Partisi başkanı Kim Ki-nam, kalabalığa hitap ederken, uydunun ''ulusal ekonomilerinin inşasında gerekli olduğunu'', ''Bu uluslararası bir eğilim ve halkımızın haklı bağımsız hakkıdır'' dedi.

Kuzey Kore Genelkurmay Başkanı Yardımcısı Ro Gwang-chol da, ülkesinde her bir askerin bu anı kutladığını, ''sevinçle ve güçlü duygularla dolu'' olduğunu söyledi.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA da, bugün Kim Jong-un bu türde daha fazla girişimler çağrısını içeren açıklamasını yayımladı.

Kim'in açıklamasında, ''Kuzey Kore, evinde ve dışarıda, ülkenin uzayı barışçıl amaçlarla kullanmaya yönelik meşru hakkını uygulamak için sarsılmaz bir tutum sergiledi'' dediği belirtildi.

Resmi basında yer alan haberlerde Devlet Bilimler Akademisi Başkanı Jang Chol'un konuyla ilgili yorumuna da yer verildi. Jang Chol, ''Bu, Büyük Mareşal Kim Jong-un'un sonsuz sadakati, cesareti ve bilgeliği sayesinde başarıldı'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler