Laboratuvar ürünü ilk et pişirildi

Dünyanın laboratuvar ortamında üretilen ilk hamburgeri, dün basın toplantısı eşliğinde uzmanlarca tadıldı.

Laboratuvar ürünü ilk et pişirildi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.08.2013 - 07:35

İngiltere’nin başkenti Londra’daki tanıtımda uzmanlar yaklaşık 300 bin dolar değerinde bir araştırmanın ürünü olan 140 gramlık yapay etten oluşan hamburgeri pişirip yedi. Araştırmayı yürüten Hollandalı araştırmacılara göre çalışmanın, canlı hayvan üretiminin çevreye etkisi ve gıda yetersizliği gibi konulara büyük etkisi olacak. Araştırmada bilim insanları, üç hafta içinde elde ettikleri bir milyondan fazla kök hücreyi küçük kaplara paylaştırdı. Kök hücreler bu kaplar içinde üremeye devam ederek bir santimetre uzunluğunda ve birkaç milimetre kalınlığında kas liflerine dönüştü. Bu kaplardaki lifler donduruldu ve üretime devam edildi. Yeterli miktarda kas lifi elde edildiğinde ise bu etler bir araya getirildi ve ilk laboratuvar hamburgeri ortaya çıktı. Dünkü tanıtımda hamburgeri deneyenlerden biri olan gıda araştırmacılarından Hanni Ruetzjuicyler, “Daha yumuşak olmasını umuyordum... Ete yakın bir tadı var” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler