Lavrov, NATO toplantısına katılmıyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, 2 Rus diplomatın Brüksel'deki NATO karargahında "istenmeyen kişi" ilan edilmesinden ötürü, ittifaka tepki olarak, bu ay sonunda yapılacak Rusya-NATO Konseyi toplantısına katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

Yayınlanma: 05.05.2009 - 11:06
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, bu ay sonunda yapılacak Rusya-NATO Konseyi toplantısına katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

Rus haber ajansları, diplomatik bir kaynağa dayandırarak yayımladıkları haberde, NATO'nun 2 Rus diplomata yönelik hareketinden sonra, Moskova'nın, "bu tip toplantılara katılmak için doğru bir zamanlama olmadığı değerlendirmesi yaptığını" duyurdular.

Kaynaklar, yakın gelecekte Brüksel'deki etkinliklere bakan seviyesinde hiç bir katılım da olmayacağını belirterek, 18-19 mayıs tarihlerinde yapılacak NATO-Rusya Konseyi'ne Lavrov'un resmi olarak katılacağını bildirmediğini kaydettiler.

NATO'ya ait gizli belgeleri Rus gizli servisine verdiği iddiasıyla cezaevine konulan Estonyalı yetkili ile ilişkili olduğu ileri sürülen 2 Rus diplomat, geçen ay sonunda, karargahta istenmeyen kişi ilan edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler