Lavrov'dan kritik açıklama: Suriye Ordusu'nun Halep'teki aktiviteleri durdu

Lavrov, "Suriye Ordusu'nun Halep'teki aktiviteleri durdu" dedi.

Yayınlanma: 08.12.2016 - 20:16
Abone Ol google-news



Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye ordusunun Halep kentinde iyice kötüleşen durum nedeniyle sivillerin tahliye edilebilmesi için tüm askeri operasyonlarını geçici olarak durdurduğunu belirtti.

Suriye ordusunun Halep´in doğu mahallelerindeki aktif askeri eylemlerini bugün durdurduğunu söyleyen Lavrov, "Çünkü Halep´in doğusundan çıkmak isteyen sivillerin tahliyesi için yeni ve bu süre içinde en büyük olan operasyon başlatıldı. Yaklaşık 8 bin kişilik konvoy. Bu muazzam bir operasyon. Güzergahı 5 kilometre. Bunu Hamburg´dan söylüyorum ama böyle bir bilgi geldi ve muhtemelen Suriye´deki mevkidaşlarınız ayrıntı verecek" dedi.

Bugünkü toplantında başta Fransa Dışişleri Bakanı olmak üzere birçok partnerlerinin Halep´teki insani durumla ilgili endişelerini dile getirdiğini belirten Lavrov, "Biz mevkidaşlarımıza ayrıntıları veriyoruz, Rusya´nın ve Hmeymim´deki askerlerimizin yaptıklarını anlatıyoruz ama onların benzer eylemlerini sorunca somut bir şeyler duyamıyoruz" diye konuştu.

CUMARTESİ CENEVRE´DE GÖRÜŞECEKLER

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile görüşmesinin arından gazetecilere bilgi veren Lavrov, "(Halep) anlaşmasıyla ilgili aralıklarla devam eden çalışmanın artık tamamlanması için askeri uzmanlar ve diplomatlarımızın Cumartesi günü Cenevre´de görüşmesi konusunda anlaşmaya varıldı" dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler