"Libya'daki senaryo tekrar etmeyecek"

Suriye Dışişleri Bakanı Velid El Muallim, Arap Birliği'nin Suriye'nin üyeliğini askıya almasının "son derece tehlikeli bir adım" olduğunu söyleyerek karara rağmen "Libya'daki senaryonun Suriye'de tekrar etmeyeceğini" belirtti. Muallim, ülkedeki diplomatik misyonlara düzenlenen saldırılar için de özür diledi.

Yayınlanma: 14.11.2011 - 10:26
Abone Ol google-news

El Muallim, Şam'da düzenlediği basın toplantısında, şiddetin sona ermesi için Arap Birliği ile yapılan anlaşmanın uygulanmaya ve muhalefetle diyaloğa başlandığı bir dönemde alınan kararın son derece tehlikeli olduğunu ve meşru olmadığını ifade etti.

ABD'yi Birliğin "gayri resmi üyesi" olarak nitelendiren El Muallim, ABD'nin Arap Birliği'nin kararından memnuniyet duymasının "fitnecilikle aynı anlama geldiği" görüşünü de savundu.

El Muallim, Arap Birliği'nin kararına rağmen "Libya'daki senaryonun Suriye'de tekrar etmeyeceğini" belirtti.

Suriye'ye yönelik komploların başarısızlığa uğrayacağını söyleyen El Muallim, Suriye'nin boyun eğmeyeceğini bildirdi.

El Muallim Suriyelilere seslenerek, "Gelecekle ilgili endişeniz olmasın. (Suriye) Halkın iradesi ve ulusal birlik sayesinde daha da güçlü çıkacak" dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı El Muallim, Rusya ve Çin'in BM Güvenlik Konseyi'nde Suriye'yle ilgili tutumunu değiştirmeyeceğinden emin olduğunu da belirterek, ülkeye yabancı müdahale olacağını sanmadığını kaydetti.

 

Saldırılar için özür diledi

El Muallim, ülkedeki diplomatik misyonlara düzenlenen saldırılar için özür diledi.

Viyana Sözleşmesi çerçevesinde elçiliklerin güvenliğinden sorumlu olduklarını belirten El Muallim, bu olayların tekrarlanmayacağını umduğunu söyledi.

Arap Birliği'nin önceki gün Suriye'nin üyeliğini askıya almasının ardından Suriye'deki Türk, Suudi Arabistan ve Fransız diplomatik misyonları hükümet yanlısı oldukları belirtilen sopalı ve bıçaklı büyük bir grubun saldırısına uğramıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler