Liseli, tartıştığı öğretmeninin burnunu kırdı

Balıkesir Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki E.E.iddiaya göre tartıştığı İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki Aydın İşitmez'i tartaklayıp, burnunu kırdı.

Yayınlanma: 05.12.2013 - 17:21
Abone Ol google-news

Balıkesir Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi 18 yaşındaki E.E. iddiaya göre tartıştığı İngilizce öğretmeni 33 yaşındaki Aydın İşitmez'i tartaklayıp, burnunu kırdı. Eğitim- Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Bir-Sen'e üye bir grup, okul önünde yaptıkları eylemde, öğretmenlere yönelik şiddeti protesto etti. 11 yıllık öğretmen İşitmez ise, "Bu olaydan bir ders alınmasını ve öğretmenlere yönelik saldırıların önüne geçilmesini istiyorum" diye konuştu.

Balıkesir Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Aydın İşitmez, geçen salı, 12-G sınıfında yazılı sınav yapmak istedi. Öğrencilerden E.E.'nin her zamanki yerinde oturmadığını farkeden İşitmez, öğrenciyi uyardı ve yerine geçmesini istedi. Ancak E.E. yerinden kalkmadı, iddiaya göre küfür etti. Öğretmen İşitmez de hakaretler üzerine öğrencisini sınıftan çıkardı.

Ardından olayı okul yönetimine iletmek için dışarı çıkan İşitmez, kapı önünde bekleyen öğrencisinin saldırısına uğradı. E.E. önce İşitmez'in yüzüne kafa atıp, sonra yumrukladı. Araya giren diğer öğretmen ve öğrenciler saldırı sırasında bayılan İşitmez'i öfkeli öğrencinin elinden kurtardı. Askeri Hastane'ye kaldırılan İşitmez'in burnunun kırıldığı belirlendi. İşitmez'e 20 günlük rapor verildi. Öğrenci E.E. olayın ardından bir hafta okuldan uzaklaştırma cezası aldı. Sorunlu bir öğrenci olduğu belirtilen E.E'nin daha önce de okul yurdundan atıldığı öğrenildi.

SENDİKALARDAN EYLEM

Balıkesir'de örgütlü Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim-Bir-Sen, bugün okul önünde yaptıkları eylemle öğretmenlere yönelik şiddetin durması çağrısında bulundu. Çok sayıda öğrenci de bu eyleme destek verdi. Eyleme katılanlar "Öğretmene kalkan eller kırılır", "İşitmez yalnız değildir", "Sokakta okulda şiddete hayır", "Şiddete karşı yaşamı savunacağız" diye sloganlar attı.

OKULLARDA CAN GÜVENLİĞİ KALMADI İDDİASI

Grup ardına konuşan Eğitim-Bir- Sen Şube Başkanı İbrahim Etem Yılmaz, "Bugün okullarımızda can güvenliği kalmadı. Her gün bir arkadaşımız şiddet kurbanı oluyor. Öğretmenlerin kolay hedef haline gelmesini sağlayan okullardaki güvenlik proplemi bir an önce çözülmeli, okullar öğrenci ve eğitim çalışanları için güvenli alanlara dönüştürülmelidir. Alo 147 gibi bazı öğrenci ve velileri çirkinleşmeye teşvik eden uygulamalar ise gözden geçirilmelidir" dedi. Öğretmenlere uygulanan şiddetin temelinde öğretmene olan saygı ve sevginin azalmasının payının çok büyük olduğunu vurgulayan Yılmaz, yetkililerin öğretmenlere sahip çıkmasını istedi.

SALDIRILAR CEZASIZ KALMAMALI

Öğretmenlere karşı yapılan saldıranların cezasız kalmaması gerektiğini savunan Yılmaz, "Basınımız eğitimcilerin uğradığı şiddet kadar saldırganların alacakları cezalara da yer vermelidir. Saldırganların hakettiği cezayı almaları için vargücümüzle çalışacağız. Öğretmene saldıran bilmeliler ki, onlar sadece öğretmeni yaralamakla kalmıyor, aynı zamanda geleceklerini de yok ediyorlar" diye konuştu.

HASTANEDE ZİYARET

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yılmaz'la Eğitim-Sen Şube Başkanı Suat Kılıç ve Eğitim-İş Şube Başkanı Nuray Yaşar, saldırıya uğrayan Aydın İşitmez'i Askeri Hastane'de ziyaret etti. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan öğretmen İşitmez ise şunları söyledi;

"Bu saldırı öğretmene yöneltilen kin ve nefretin bir sonucudur. Bugüne kadar hiç bir öğrencime kötü bir şey söylemedim. Okulun en sevilen öğretmenlerinden biriyim. Ortada hiç bir şey yokken kötü sözlere, hakaretlere ve saldırıya maruz kaldım. Öğrencim kopya çekmek istedi. Ben de buna izin vermedim. Sonra bunlar oldu. Bence bundan sonrası daha önemli. Bu olaydan bir ders alınmasını ve bu tür olayların önüne geçilmesini istiyorum. Öğretmenler büyük fedakarlıklar yapıyor ancak bazı kesimler "öğretmenler iş yapmıyor, yatıyor' diye konuşuyor. Bizi hedef gösteriyorlar. Bu olayı sineye çekmek kolay değil. Ders alınacak bir olay olmasını istiyorum."

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler