Lodos deniz ulaşımını aksattı

Marmara Denizi'nde gündüz saatlerinde başlayan gece de hızını arttıran şiddetli lodos fırtınası deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Yayınlanma: 09.04.2011 - 07:19
Abone Ol google-news

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 53 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker gece saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli lodos nedeniyle yollarına devam edemeyince rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirerek demirlediler.

Meteorolojinin uyarılarını da dikkate alarak geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel de şiddetli fırtına ve yer yer 2 buçuk metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamayarak geceyi gemilerde geçirmek zorunda kaldı.

Gece boyunca aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 42 şilep ve tanker saat 07.45 itibariyle Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere rotalarına göre hareket ettiler.

11 gemi ise hava koşullarının daha da iyileşmesi için Şarköy'de demirli bekliyor.

Lodos balıkçıları da etkiledi

Gece saatlerinde hızını iyice arttıran şiddetli lodos fırtınası balıkçıları da olumsuz etkiledi.
Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan fırtına ve yer yer 2 buçuk metreye ulaşan dalgalar yüzünden balığa çıkamadı.
Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geri dönerek, Şarköy, Mürefte ve Hoşköy balıkçı barınaklarına sığındılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler