"Maaşlar düşerse, Atina'ya 120 milyar Avro verilecek"

Atina'da, ekonomik kriz ile mücadele veren hükümetin, 120 milyar Avro'yu geçmesi beklenen uluslararası mali yardımın sağlanması amacıyla ortaya konan tüm şartlar için acilen uzlaşmaya gideceği değerlendirmesinde bulunuldu.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 14:14
Abone Ol google-news

Yunan Medyası, ''Hükümetin, Almanya, IMF (Uluslararası Para Fonu), AB ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) yetkililerinin yanı sıra bankacılık sektöründeki trajik gelişmelerin de baskısı altında bulunduğunu'' belirtti.

Haberlerde, kamu sektöründe maaşların düşürülmesi, özel sektörde gelirlerin dondurulması, Paskalya ve yılbaşı primlerinin kaldırılması, KDV'de ek artış ve çalışma şartlarının esnekleştirilmesi konularının mali yardımda bulunacak taraflar ile hükümet arasında müzakere edilen şartlar arasında bulundukları kaydedildi.

''Hükümet yetkililerinin durumun kontrolden çıkması korkusuna kapıldıkları'' ileri sürülürken, AMB, AB, IMF ''troykası'' temsilcilerinin, destek mekanizmasının işleve konulmasındaki sürecin çok hızlı işlemesi gerektiğini ve ''Sorun raydan çıkmadan'' müzakerelerin sonuçlanması gerektiğini vurguladıkları belirtildi.

Haberlerde, tüm bu gelişmeler temelinde taraflar arasındaki anlaşmanın ve alınan kararların bu hafta sonu içinde açıklanmasının beklendiği vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler