"Madem sobaya dönecektik"

Doğalgaza peş peşe yapılan zamlar nedeniyle birçok ailenin kömür kullanmaya yöneldiğini belirten SHP, "Madem sobaya dönecektik, bu kadar doğalgaz yatırımı niye yapıldı?" dedi.

Yayınlanma: 22.11.2008 - 08:52
Abone Ol google-news

Doğalgaz zamlarıyla ilgili SHP'den yapılan açıklamada BOTAŞ’ın batma noktasına gelip zamlarla ayakta durmaya çalışmasının nedeninin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin halktan aldığı doğalgaz parasını BOTAŞ’a ödememesi olduğu öne sürüldü.

Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin doğalgaz zamlarının baş sorumlusu olduğu kaydedilerek, “O kadar ki, hükümet özel kanun çıkarıp BOTAŞ’ın borçlarının bir bölümünü hafifletti ama sorun yine de çözülmedi. Çünkü Melih Gökçek borçlarını hala ödemiyor” denildi.

Bazı sanayicilerin de doğalgazdan kömüre dönmeye karar verdiğinin belirtildiği açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Büyükşehir Belediyesi önce borçlarını ödemeyip, doğalgazın pahalılaşmasına neden oluyor, sonra da halka ‘Doğalgaz pahalı, kömür kullanın’ diyor. Kömür kullanımının yaygınlaştığını hava kirliliğindeki artıştan anlıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi saydam bir kurum olmadığından, Melih Gökçek başkan olduğundan bu yana hava kirliliği değerlerini açıklamıyor. Peki Hıfzısıhha neden açıklamıyor? Neden görevini yapmıyor?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler