Mağarada cesedi bulunan kadını kızı öldürtmüş

25 Aralıkta Gülnar'ın Sipahili köyü yakınlarındaki mağarada Ayşe Yaman'a (44) ait olduğu belirlenen cesedin bulunmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Yaman'ın ölümüyle ilgili,kızı, kızının birlikte yaşadığı gencin babası da tutuklandı. Birlikte yaşadığı genci azmettirdiği öne sürülen kızın, annesini boğarak öldürttüğü bildirildi.

Yayınlanma: 30.12.2011 - 11:06
Abone Ol google-news

Mersin'in Gülnar ilçesinde kayıp kadının mağarada bulunan cesediyle ilgili soruşturmada tutuklananların sayısı 4'e yükseldi.

Yaman'ın kızı M.G'nin (16) birlikte yaşadığı A.P. (22) ve arkadaşı M.A'nın (19) daha önceden tutuklandığı olayla ilgili derinleştirilen soruşturma kapsamında, yakalanan M.G ve M.G'nin birlikte yaşadığı A.P'nin babası İ.P de gözaltına alındı. Her iki zanlı da emniyetteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen 2 kişi de tutuklandı.

M.G'nin polise verdiği ilk ifadesinde, ''nişanlım'' dediği gençle annesini öldürmeye karar verdiğini belirterek, ''Rahat yaşamak istiyordum. Annem bizi hep engelliyordu ve her şeyime karışıyordu. Ayrıca annem A.P ile evlenmeme de izin vermiyordu. Ben de bunun üzerine A.P'ye 'Annem seninle olmama izin vermiyor' diyerek, annemi öldürmeyi teklif ettim. Daha sonra evde annemi boğarak öldürdük. Cesedi de çuvala koyup, mağaraya attık. Polise kayıp ilanı vererek, herkesin annemin ölmüş olabileceğini düşünmemesini sağlamak istedik'' dediği kaydedildi.

4 ay önce, M.G. (16), birlikte yaşadığı A.P. (22) ve arkadaşı M.A. (19) ile Emniyet Müdürlüğüne başvurarak, annesi Ayşe Yaman'ın (44) kaybolduğu yönünde ihbarda bulunmuş, bu kişilerin çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis ekipleri M.A'yı gözaltına almıştı.

M.A'nın Ayşe Yaman'ı öldürdüklerini, cesedinin Gülnar'ın Sipahili köyü yakınlarındaki mağarada olduğunu söylemesi üzerine polis ekipleri, Adana'dan gelen sivil savunma ekiplerinin de desteğini alarak, 25 Aralıkta mağarada çuvala konulmuş cesede ulaşmıştı. M.A. ve A.P. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, M.G'nin de bulunması için çalışma başlatılmıştı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler