"Mağdur yakınları ile görüşeceğiz"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Gökhan Sarıçam, haber ve programlardan olumsuz etkilenip mağdur olmuş kişiler ve yakınlarıyla da görüşmeler yapacaklarını söyledi.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 15:28
Abone Ol google-news

Komisyon Başkanvekili ve medyada yer alan bazı haberlerin ''masuniyet karinesini ihlal ettiği'' iddiaları konusunda kurulan alt komisyonun başkanı AKP Kırklareli Milletvekili Gökhan Sarıçam, düzenlediği basın toplantısında, alt komisyonun yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Konuya ilişkin şikayetler üzerine geçen dönem DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal, CHP Sıvas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, AKP İstanbul Milletvekili Edibe Sözen ve kendisinden oluşan alt komisyonun kurulduğunu anımsatan Sarıçam, geçen süre içinde özellikle akademisyenler, konuyla ilgili düzenleme ve denetleme görevi olan kurumlardan bilgi almayı öncelik olarak belirlediklerini ifade etti.

Gökhan Sarıçam, mağduriyet başvuruların daha çok Ergenekon soruşturması kapsamında olup olmadığının sorulması üzerine, alt komisyon kurulmasının tamamen Ergenekon ile ilgili şikayetlerden kaynaklanmadığını, değişik konulardaki şikayetler ve tespitler üzerine alt komisyonun kurulmasına karar veriliğini ifade ederek, ''Bunu, herhangi bir dava veya olaya münhasıran kurmadık veya herhangi bir davayı ya da somut bir olayı irdelemek üzere de çalışmalar yapmıyoruz'' dedi.

Daha çok kimlerden şikayet geldiğinin sorulması üzerine de Sarıçam, değişik zamanlarda değişik başvuruların olduğunu belirterek, komisyon üyelerinin, ''genel yayınlarla ilgili birtakım hak ihlalleri ve kişilik haklarına saldırılar bulunduğu konusunda kanaat taşıdığını, alt komisyon kurulması konusundaki kararın, kanaatler sonucunda oluştuğunu ifade etti.

Sarıçam, ''Komisyonumuza Ergenekon Davası ya da başka somut bir olayla ilgili olarak benim kişilik haklarım ihlal edildi tarzında ulaşmış bir başvuru yok'' diye konuştu.

Sarıçam, bir başka soru üzerine de İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun bu sabah yaptığı toplantıda GDO'lu ürünler ile ilgili gelecek toplantının gündemine madde yer alması teklifi geldiğini, teklifin kabul edildiğini söyledi. Sarıçam, ''Önümüzdeki toplantıda böyle bir gündem maddemiz olacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler