Mahir Ünal: AK Parti seçmeninde küskünlük yok, bazı İstekleri karşılanmadığı için tepkisellik var

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal, İstanbul seçimiyle ilgili konuştu. AKP seçmeninde küskünlük olmadığını söyleyen Ünal, ''İsteklerinin karşılanmasından ötürü protestolarla karşılaşıyoruz. Küskünlük dediğimiz şey seçmenin tepkiselliğidir'' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 30.05.2019 - 22:46
Abone Ol google-news

Habertürk'te Kübra Par'a açıklamalarda bulunan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Mahir Ünal, 'küskün AKP'li seçmen' sorusunu yanıtladı.

<haber-dikey:1355210,1387198>

Mahir Ünal kendisine yöneltilen ''Bu seçimde her iki tarafın da sandığa gitmeyen ve küskün seçmene odaklanacağı söyleniyor. Bu küskün seçmenin de daha çok AKP Parti seçmeni olduğu iddiaları var. Sizin buna dair bir tespitiniz var mı?'' sorusuna, ''Elimizde AK Parti'nin küskünü olduğunu söyleyen anlamlı bir veri yok'' şeklinde yanıtladı.

Ünal, AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun 'İstanbul genelinde yüzde bir buçuk civarında küskün seçme var, bunların çoğu AK Partili' ifadelerini hatırlatan Par'ın 'Siz onun analizini doğru bulmuyor musunuz?' sorusuna ''Onu hangi analize dayanarak söylemiş kendisine sormak lazım'' yanıtını verdi.

Ünal'ın açıklamasının devamı şu şekilde:

"İSTANBUL'DA HİZMETE ERİŞEMEMİŞ VATANDAŞIMIZ YOK"

''Küskün kavramını nasıl tanımladığımız önemli. Eskiden ihtiyaçları karşılanmayan seçmen vardı şimdi talepleri karşılanmayan seçmen var. İddialı bir şey söylüyorum, İstanbul'da insani yaşam açısından erişebilirlik sorunu olan bana bir şey söyleyebilir misiniz? Sağlık hizmetine, eğitim hizmetine erişemiyorum, bizim genelgeçer temel ihtiyaçlarımızla ilgili İstanbul'da bir sorun alanı gösteremezsiniz. Varsa bile anında ya Sosyal Yardımlaşma Vakfı, ya belediyeler, ya bir şekilde devlet hemen o alanda engelliye, özürlüye bağlanan maaştan tutun da işte bu dezavantajlı grupların öncelikle ilgili olarak temel ihtiyaçları karşılamak için yapılması gerekenler yapılmıştır.

"SEÇMEN KÜSMEZ TEPKİSELLİK GÖSTERİR"

Eğer talepleri olan seçmen, talepler sınırsız, kaynaklar sınırlıdır. Burada talepleri gerçekleşmeyen, ben de siyasetçiyim birçok taleplerle karşılaşıyorum. Bana da küsen insanlar var. Ya da ekonomik dünyanın yaşandığı Türkiye'ye yansımalarından kaynaklanan bazı sorunların vatandaşın cebine yansımasıyla birlikte vatandaşın tepkiselliğinden bahsedebilir miyiz? Her ülkede, örneğin Fransa'da sarı yeleklilerde gibi, isteklerinin karşılanmasından ötürü protestolarla karşılaşıyoruz. Bu dünyanın her yerinde olağan bir şey. Küskünlük dediğimiz şey seçmenin tepkiselliğidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler