Marmara'da hayat durdu!

İstanbul da dahil olmak üzere 6 kentte meydana gelen elektrik kesintisi hayatı tam anlamıyla durdurdu... İstanbul'da metro ve tramvay seferleri saatlerce yapılamadı.

Yayınlanma: 14.01.2012 - 12:28
Abone Ol google-news

İstanbul'da, elektrik kesintisi nedeniyle metro ve tramvay seferleri saatlerce durdu. Elektrik kesintisi nedeniyle, saat 13.43'den itibaren metro ve tramvay seferleri yapılamadı. Şişhane-Taksim-Hacıosman hattında geç saatlere kadar çözülemezken diğer raylı sistem hatlarında seferler 16.30'da normale döndü.

 

Arızanın nedeni doğalgaz santralindeki arıza

İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'de yaşanan elektrik kesintisinin, Bursa'daki doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen arızanın sebep olduğu sistem çöküntüsünden kaynaklandığı öğrenildi.

İstanbul'da raylı sistemlerin durmasına neden olan, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne de yaşanan elektrik kesintilerine, Bursa doğalgaz elektrik santralinde meydana gelen bir arıza sebep oldu.

Doğalgaz santralindeki arıza, sistem çöküntüsüne yol açtı. Bunun sonucu olarak İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne'ye elektrik verilemiyor.

Arızanın giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten yetkililer, en kısa sürede söz konusu illere elektrik verilmeye başlanacağını kaydettiler.

 

İBB'den kombi uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz kullanan yurttaşları elektrik gelinceye kadar kombilerini kapalı tutmaları konusunda uyardı.

Belediyeden yapılan açıklamada, Bursa kaynaklı sorun nedeniyle kentte yaşanan elektrik kesintisi üzerine İstanbul'a doğalgaz verilemediği ve raylı sistem hatlarında sefer yapılamadığı belirtilerek, yolcuların tahliyesinde ve nakillerinde herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı kaydedildi.

Ulaşım A.Ş Genel Müdürlüğünün, İETT ile koordineli olarak çalıştığı ve yolcuların tahliyesinin yapıldığı ifade edilen açıklamada, ''Şu anda Adapazarı, Gebze ve İzmit'e elektrik verilmeye başlanmıştır. Elektrik kesintisi ile ilgili sorunun giderilmesinin ardından İstanbul'da da seferler normale dönecektir. Doğalgaz kullanan vatandaşlarımızın elektrik gelinceye kadar kombilerini kapalı tutması ve elektriğin gelmesinin ardından kombilerini hemen açmamaları gerekmektedir'' denildi.

 

Arıza giderildi

TEİAŞ Genel Müdürlüğü, olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralında Adapazarı hattına ait gerilim trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen elektrik kesintilerinin, yapılan çalışmalar sonucunda sona erdiğini bildirdi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, saat 13.42'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Doğalgaz Santralında Adapazarı hattına ait gerilim Trafosunun patlaması sonucunda meydana gelen teçhizat arızaları sonucunda, Adapazarı'ndan Babaeski'ye kadar olan elektrik sisteminde kesintiler oluştuğu belirtildi.

Açıklamada, yapılan çalışmalar sonucu saat 19.15 itibarıyla iletim sisteminin normale döndüğü, elektrik kesintisinin sona erdiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler