"Mayınlı araziler topraksız köylülere dağıtılmalı"

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, mayınlı arazilerin temizlenerek topraksız köylülere dağıtılmasını ve buranın organik tarım cenneti haline getirilmesini istedi.

Yayınlanma: 04.06.2009 - 09:38
Abone Ol google-news

Saadet Partisi Genel Merkezi'nde, Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin'i kabulünde konuşan Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili yasanın, tasarı haline göre farklılıklar gösterdiğini belirterek,muhalefetin mücadelesi dolayısıyla Hükümetin geri adım atmak zorunda kaldığını savundu.

Kurtulmuş, Türkiye'nin mayınlı bölgeleri kendi imkanları ile temizleyebileceğini ifade ederek, stratejik bir öneme sahip olan sınır hattının başka ülkelerin insafına bırakılamayacağını kaydetti.

Numan Kurtulmuş, ''Mayınlı araziler temizlenerek topraksız köylülere dağıtılmalı ve orası organik tarım cenneti haline getirilmeli'' dedi.

Uygulanmakta olan tarım politikalarının hatalı olduğunu da savunan Kurtulmuş, Türk tarımının yok edilmeye çalışıldığını, ''yabancı firmalar para kazansın'' diye kotalar konulduğunu iddia etti.

Kendi ihtiyacı olan tarımsal ürünü üreten köylülerin yüksek girdi maliyetlerinden dolayı üretimi kestiğini ve şehirlere göç ettiğini ileri süren Kurtulmuş, söz konusu nüfusun şehirlerde işsiz kaldığını söyledi.

Kurtulmuş, bir soru üzerine, mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili TBMM Başkanı Köksal Toptan'a bir rapor sunduğunu ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den de görüşlerini ifade etmek için randevu istediklerini bildirdi.

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı Yetkin ise mayınlı arazilerin temizlenmesi ile ilgili olarak yap-işlet-devret yönteminin uygun olmadığını iddia etti.

Yetkin, tarımsal hasadın sürdüğünü de belirterek, üreticinin mağdur olmaması için Toprak Mahsulleri Ofisi'nin piyasaya girmesi gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler