MEB'den serbest kıyafette geri adım

Milli Eğitim Bakanlığı, serbest kıyafet düzenlenmesinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma: 10.02.2013 - 08:37
Abone Ol google-news

Tartışılan yönetmeliğe eklenecek maddeyle, serbest kıyafet için özel okullara tanınan “velilerin yüzde 60’ının onayı koşulunun” devlet okullarında da geçerli olacağı belirtiliyor. Yönetmeliğin, “türbana serbestlik” olarak değerlendirilen düzenlemelerinde ise değişiklik öngörülmüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), serbest kıyafet düzenlenmesinde değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Tartışılan yönetmeliğe eklenecek maddeyle, serbest kıyafet için özel okullara tanınan “velilerin yüzde 60’ının onayı koşulunun” devlet okullarında da geçerli olacağı belirtiliyor. Yönetmeliğin, “temel eğitimde türbana serbestlik” olarak değerlendirilen düzenlemelerinde ise değişiklik yapılması öngörülmüyor.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın veli, eğitim sendikası, okul forması imal eden firmalar ve özel okulların görüşleri doğrultusunda yönetmeliğin tekrar incelenmesi için talimat verdiği öğrenildi. Kasım 2012’de yayımlanan kılık kıyafet yönetmeliği, temel eğitimde türbanın kapısını açması yönüylü çok tartışılmıştı. Yeni Milli Eğitim Bakanı Avcı’nın, yönetmelik değişikliği talimatının türbana ilişkin düzenlemeleri kapsamadığı anlaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler