'Meclis, kanun kaçaklarının sığınma yeri olmamalı'

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, ''TBMM'nin, kanun kaçaklarının sığınma yeri olmaması gerektiğini'' belirtti.

Yayınlanma: 18.04.2011 - 11:50
Abone Ol google-news

DSP'nin Denizli milletvekili adayları, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Erçelebi, toplantıda yaptığı konuşmada, siyasi partilerin aday listeleri açıkladığından itibaren basında ''acaba kim etki etti?'' sorusuna yanıt arandığını söyledi. Listelere kimlerin etki ettiğinin birer birer ortaya çıktığını ifade eden Erçelebi, ''DSP'nin listesine ne 'bir bilen' ne bir 'gülen' müdahale etmiştir. Onların hepsi halk çocuklarıdır. Hepsi DSP'lidir. Kökü bir başka yere bağlı olmayan tek liste, DSP'nin listesidir'' dedi.

Türkiye'nin 12 Haziran seçiminden sonra bir dönemecin geçildiği nokta haline getirilmek istendiğini iddia eden Erçelebi, şunları kaydetti:

''Dokuz yıldır ülkeyi yöneten AK Parti iktidarı ve Sayın Erdoğan seçim bildirgesini açıkladı. Ne diyor? '2023 hedefleri' diyor. 12 Haziran 2011 seçimleri için 2023 hedeflerini koymak ve başka bir şey konuşmamak... Acaba aradaki 2015, 2019 seçimleri olmayacak mı? Niçin 2011'i, niçin 2012'yi konuşmuyor Sayın Başbakan? Çünkü 2011 için Sayın Başbakanın söyleyecek güzel sözleri yok. Yoksulluğun, yolsuzluğun yasakların sebepleri onlardır. Evet, 2023 hepimiz için önemli. Cumhuriyetin 100. yılıdır. 100. yıla yakışır bir kutlama yapmamız lazım. Ama Tayyip Erdoğan ve ekibiyle değil.''

Mecliste bir dönemin sona erdiğini, milletvekilleri ile ilgili 700 dolayında dokunulmazlık dosyasının bulunduğunu dile getiren Erçelebi, ''Bunların içinde tek bir DSP'li milletvekili yok. DSP, temiz bir partidir. TBMM, kanun kaçaklarının sığınma yeri olmamalıdır'' diye konuştu.
 

Haberal'ın Zonguldak'tan aday gösterilmesi

''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu bulunan eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın, CHP'den Zonguldak'tan aday gösterilmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Erçelebi, ''Bir kasket giyerek 'Ecevitçi olduk' diyenlere selam olsun diyorum. Halkımıza bırakıyorum bu takdiri. Söz edilen böyle bir rapor varsa da o sırada en yakınında olan Sayın Recai Birgün'dür, bunu açıklamalı. Bu işi halk takdir edecek. Yani Zonguldak halkı, Ecevit'e olan sevgi ve bağlılık duygularını gösterecektir diye düşünüyorum'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler