Meclis'te Kürtçe tartışması... Bahçeli'den provokasyon uyarısı

Meclis çalışmalarına katılma kararı alan HDP’li milletvekillerine karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin milletvekillerini “provokasyona gelmemeleri konusunda uyardığı” öğrenildi.

Yayınlanma: 30.11.2016 - 22:27
Abone Ol google-news

Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte bazı milletvekillerinin tutuklanmasının ardından yeniden Meclis çalışmalarına katılma kararı alan HDP’li milletvekillerine karşı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin milletvekillerini “provokasyona gelmemeleri konusunda uyardığı” öğrenildi.

TBMM Genel Kurulu’nda önceki gün HDP’li Konca’nın kürsüden Kürtçe konuşması üzerine AKP ve MHP’li milletvekilleri tepki gösterdi. Konca’nın konuşması Meclis tutanaklarına “bilinmeyen dil” notuyla geçerken, MHP’li milletvekilleri Konca’ya “Türkçe konuş” diye laf attı. Konca da bunun üzerine, “Tamam, Türkçe’ye geçeyim. İşte, Kürtçenin yasak olduğunu… Demokratik bir parlamento, çoğulcu, çokdilli bir parlamento olsaydı, bugün herkes kendi anadiliyle konuşsaydı... Dünyadaki parlamentolarda bu sistem var ve konuşuluyor” karşılığını verdi. AKP’li Osman Aşkın Bak ise Konca’ya “Anlamıyoruz. Ne dediğini nereden bileceğiz” diye laf atarken, AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Almanya’da git, parlamentoda Kürtçe konuş da göreyim” dedi. Konca ise “Zaten bu parlamentoda Türkçe konuşsak da anlamıyorlar” dedi.

Bahçeli uyardı

Meclis’te bu tartışma yaşanmadan kısa bir süre önce de milletvekilleriyle birlikte TBMM’deki grup toplantısının ardından yemekte bir araya gelen Bahçeli’nin MHP’lileri, “Meclis’e gelip, Meclis’i gerecekler. Gerginliği tırmandıracaklar, provoke etmeye çalışacaklar. Eylem koymaya çalışacaklar, sakın ola uymayın, sakin olun” uyarısında bulunduğu belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler