Meclis'ten kadınlara 8 Mart hediyesi

Meclis Genel Kurulu, kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla hazırlanan yasa tasarısını 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yetiştirmek için kolları sıvadı. Tasarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Meclis Genel Kurulu'nda görüşülerek yasalaştırılması planlanıyor. 4+4+4 eğitim modeli teklifine de bu hafta son şekli verilerek Genel Kurul'a gönderilmesi bekleniyor.

Meclis'ten kadınlara 8 Mart hediyesi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 04.03.2012 - 08:42

TBMM yeni haftaya iki önemli komisyon toplantısı ile başlayacak. Pazartesi günü yapılacak Adalet Komisyonu toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca getirilen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı'na son şekli verilecek.

Geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı'na kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla getirilen tasarı için alt komisyon kurulmuş, bu komisyon çalışmasını Cuma günü tamamlamıştı.

Medeni haline bakmadan şiddete uğrayan veya uğrama tehlikesi bulunan tüm kadınları koruma kapsamına alacak, elektronik kelepçe gibi teknik takibe varan yeni önlemler alınmasını sağlayacak tasarının alt komisyon çalışmasında da tasarıya şiddete uğrayanların şikayetleri dışında 3'üncü şahıslara "ihbar" hakkı veren yeni bir madde eklendi. Ayrıca şiddet nedeniyle korunan kadının çalışma yaşamına katılabilmesi için de çocuklarına ücretsiz kreş imkanı sağlanması için düzenleme yapıldı.

Hafta başındaki Adalet Komisyonu toplantısında alt komisyon raporu üzerinden tasarıya son şekli verilerek Genel Kurul'a sevk edilecek. Tasarının 8 Mart'tan bir gün önce Meclis Genel Kurulu'na getirilerek Dünya Kadınlar Günü'ne yetişmesi için çalışılacak.
 

4+4+4 eğitim modeli teklifi

Meclis'in ilk gün mesaisinde önemli bir başka komisyon toplantısı ise Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu'nda görüşülmeye başlanan zorunlu eğitimi kademelendirerek 12 yıla çıkartan ve kesintisiz eğitime son veren 4+4+4 yeni eğitim modeli teklifi olacak. Pazartesi toplanacak komisyon, üzerinde ikinci kademe sonrası açıköğretim, çıraklık yaşının yeniden 14'e çekilmesi ve ikinci kademeden sonra seçmeli ders verilmesi yönünde değişiklik yapılan teklife son şeklini verecek.

Muhalefet partilerinin tepkisi üzerine geri çekilen Meclis İçtüzük Değişikliği bir süredir beklemedeydi. "Muhalefetin sesi kısılıyor" tartışmalarına neden olan teklifin görüşülmesi için siyasi partilerin grup başkanvekilleri arasında bir görüşme yapılması da bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler