Mehmet Ali Erbil: Çok şükür...

Mehmet Ali Erbil, uzun süren tedavi sürecinin ardından Instagram'da ilk kez ayakta tek başına durduğu bir fotoğrafı paylaşarak, "Çok şükür ayakta tek başıma durabiliyorum artık" diye yazdı.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 11:49
Abone Ol google-news

Mehmet Ali Erbil, evinde geçirdiği kaza sonrasında yoğun bakıma alınmış ve bir dizi operasyon geçirmişti. Evinin banyosunda düşmesi sonucu hastaneye kaldırılan Mehmet Ali Erbil, 16 yıldır mücadele ettiği 'Kaçış Sendromu' hastalığının da nüksetmesi nedeniyle 2018 Ekim ayından bu yana tedavi görüyor.

Yaklaşık 8 ay boyunca hastanede gördüğü tedavinin ardından taburcu edilen Erbil, sağlık durumu nedeniyle evinde gözlem altında tutuluyor.

Kaçış sendromu nedir?

Kaçış sendromu hastalığı (Capillary leak syndrome), kanın yoğunlaşması, tansiyonun düşmesi gibi bulgular veren hastalık, damarlardan protein, mineral ve suyun sızması" olarak tanımlanmaktadır.

Tekrarlayan şoklarla kendini gösteren sendrom, bu krizlerden 24 saat önce gribal enfeksiyonlarda olduğu gibi, halsizlik, yorgunluk, hafif ateş gibi belirtiler veriyor. Krizler birkaç ayda bir tekrarlayabileceği gibi, bazen yıllarca görülmüyor. Krizi önleyici tedavide de üst solunum yolları enfeksiyonlarında kullanılan ilaçlar veya astım, bronşit hapları uygulanıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler