Merkel'in adayı Cristian Wulf

Almanya Başbakanı Angela Merkel, beklenmedik bir şekilde Pazartesi günü görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Horst Köhler'in yerine, Aşağı Saksonya eyaleti Başbakanı Christian Wulff'u aday gösterdi.

Yayınlanma: 03.06.2010 - 20:26
Abone Ol google-news

Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı olan Merkel, diğer hükümet ortakları Hıristiyan Sosyal Demokrat Parti Başkanı Horst Seehofer ve Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Guido Westerwelle ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, Wulff'un göreve hazır olmasından dolayı mutlu olduğunu, dünya finans krizinin yaşandığı bir dönemde Almanya için sorumluluk aldığını belirtti. Merkel, Wullf'un çok iyi bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade etti.

Westerwelle de hükümet koalisyonu olarak bu görev için Wulff'u kazandıklarından dolayı mutlu olduğunu, FDP olarak eyalet düzeyinde de yıllardan bu yana birlikte iyi çalıştıklarını söyledi. Seehofer ise CSU başkanlık divanının oy birliği ile Wulff'un adaylığını kabul ettiğini ifade ederek, Wulff'un Eyalet Başbakanı olarak çok iyi çalışmalarda bulunduğunu, Cumhurbaşkanı olarak da iyi çalışacağına inandığını belirtti.

Wulff da CDU, CSU ve FDP'nin kendisine güvenlerinden dolayı teşekkür ederek, bu büyük görevi ve sorumluluk almayı kabul ettiğini bildirdi. Horst Köhler'in istifasından ve Aşağı Saksonya eyaletinin Başbakanlık görevinden ayrılacağından dolayı biraz hüzünlü olduğunu ifade eden Wulff, bu görevin çekici olduğunu ve yerine getireceğini, insanlara ve ülkeye hizmet edeceğini kaydetti.

Wulff'un adaylığına karşı çıkan Sosyal Demokrat Parti (SPD) ve Yeşiller Partisi ise eski Doğu Almanya İstihbarat Örgütünün (STASİ) arşivlerinin eski sorumlusu ve ''Unutmaya Karşı-Demokrasi İçin'' adlı derneğin Başkanı Joachim Gauck'u Cumhurbaşkanlık makamı için aday gösterdi. Sol Parti de gelecek günlerde kendi adayını açıklayacağını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler