Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre hava sıcaklığı güney ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece azalacak.

Yayınlanma: 30.12.2013 - 22:51
Abone Ol google-news

Doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin güney ve iç kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, zamanla Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

GÜNEY İÇİN SEL UYARISI

Yağışların; Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da kuvvetli yağmur ve sağanak, gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi bekleniyor. Meteoroloji, Antalya, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa'da ani sel, su baskını gibi olaylara karşı hazırlıklı olunması konusundan vatandaşları uyardı. Kurum, gece saatlerinde Malatya ve Elazığ çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı sebebiyle ulaşımda aksamalar olabileceğini bildirdi.

Ağrı'da dondurucu soğuklar

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ağrı'da ölçüldü. Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, soğuk hava etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 26, Kars'ta 25, Ardahan'da 20, Iğdır'da 19, Erzurum ve Erzincan'da 13 derece ölçüldü. Bölgede etkisini sürdüren soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu. Çatılarda buz sarkıtları oluştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler