Metin Göktepe’nin izinden gidiyorum

Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Evrensel gazetesi muhabiri Cemil Uğur, 67 gün sonra özgürlügüne kavuştu.

Yayınlanma: 14.12.2016 - 21:18
Abone Ol google-news

 Gazetemize açıklamalarda bulunan Uğur, Türkiye’nin gazeteci tutuklama rekoru kırdığına dikkat çekerek, “İçeride olduğum süre içinde benim için kurulan dayanışmayı gördüm, hissettim.

Bugün özgürlüğüme kavuştuysam bu dayanışma sayesinde oldu. Dayanışmaya katılan, tutuklu gazeteciler sorununu gündeme taşıyan herkese teşekkür ediyorum” dedi. Tutuklandıktan sonra 15 gün Mersin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kaldığını, daha sonra Hatay’a sürüldüğünü anlatan Uğur, OHAL’in ardından, cezaevlerinde siyasi tutuklu ve hükümlülere baskının arttığına tanıklık ettiğini söyledi. Uğur, “Cezaevinde baskılar giderek artıyor. Benim de kaldığım siyasi tutuklu koğuşlarına kitap verilmiyordu, gazete verilmiyordu. Televizyon izlemek için para vermek zorunda kaldık” diye konuştu. “Bırakın bir heyetle ya da milletvekilleri ile iletişim kurmayı avukatımla bile görüşemedim. Avukat görüşme haklarımız da sürekli engellendi” dedi. 1996 yılında katledilen Evrensel muhabiri Metin Göktepe’nin izinden gittiğini vurgulayan Uğur, “Gazeteciliği özledim. 2 aydır yapamadım bunun için üzgünüm. Baskılara boyun eğmeyeceğiz. Muhabirliğe kaldığım yerden devam edeceğim. İşçilerin, yoksulların, ezilenlerin seslerini duyurmak için gazetecilik yapıyordum. Buna devam edeceğim” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon