MGK'nin gündemi yoğun

Milli Güvenlik Kurulu'nun, hafta başında yapılacak toplantısında, başta MİT Müsteşarlığı'na yeni atanacak isim olmak üzere Afganistan'daki Kabil Bölge Komutanlığı'nın Türkiye'ye geçmesi ile Kürt ve Ermeni açılımları gibi kritik konuların ele alınacağı bildirildi.

Yayınlanma: 18.10.2009 - 06:48
Abone Ol google-news

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), önümüzdeki hafta 20 Ekim Salı günü Ankara'da toplanacak. Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında yapılacak toplantının en önemli gündem maddesini MİT Müsteşarlığı'na yapılacak yeni atama oluşturuyor. Halen MİT Müsteşarlığı görevini yürüten Emre Taner'in görev süresi daha önceden 3 kez uzatılmıştı. 1942 doğumlu olan Emre Taner'in, devlet memurları için 67 olan yaş haddini 27 Kasım 2009'da doldurması nedeniyle emekliye sevk edilmesi bekleniyor. İki ayda bir toplanan Milli Güvenlik Kurulu'nun, en yakın toplantısının Aralık ayında yapılacak olması nedeniyle 20 Ekim'de yapılacak kurulda, MİT Müsteşarlığı'na yeni atanacak ismin de belirlenmesi gerekiyor.

MGK toplantıda ayrıca, 1 Kasım'da Afganistan'daki Kabil Bölge Komutanlığı'nın Türkiye'ye geçmesi nedeniyle bölgedeki son durum ve alınacak tedbirlerin de masaya yatırılması bekleniyor. Bilindiği gibi Türkiye'nin bölgede yaklaşık 700 dolayında askeri bulunuyordu. 1 Kasım'daki bölge komutanlığı görevi nedeniyle bir süredir bölgeye asker sevkiyatı yapılıyor. Kasım başına kadar daha önceden 700 olan asker sayısının bin 700 dolayına ulaşması bekleniyor. Toplantıda, Türkiye'nin bölgede üstleneceği yeni görev çerçevesindeki riskler ve olası tehditlerin ele alınması bekleniyor.

Kurul toplantısının diğer gündem maddeleri arasında Irak ve Kıbrıs'taki son gelişmelerin yanı sıra Ermeni ve Kürt açılımı konularının da bulunduğu belirtiliyor. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, hükümetin Milli Mutabakat Açılımı adı da verilen Kürt açılımı çerçevesinde kurul üyelerine bilgi vereceği de bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler